Τα 10 καλύτερα μπαρ με ταράτσα στην Αθήνα [ΦΩΤΟ]



 Το καλοκαίρι μπορεί η διασκέδαση να πηγαίνει παραλία, αλλά η πόλη δεν χάνει τον παλμό της!
Συνεχίζει να χτυπά δυνατά στο κέντρο της πόλης, μόνο που η νυχτερινή διασκέδαση ανεβαίνει στα ψηλά πατώματα και συγκεκριμένα στις ταράτσες για να απολαύσει την θέα και την δροσιά μαζί με ωραία cocktails και δυνατή μουσική. Από τα πιο alternative και μοντέρνα μπαρ, μέχρι τα πιο κυριλέ roof garden πολυτελών ξενοδοχείων.


A FOR ATHENS

Εδώ και ένα χρόνο που έκανε την εμφάνιση του ήταν δεδομένο ότι θα αποτελέσει «ιερό τόπο προσκυνήματος» για πολλούς Αθηναίους και μη. Και πώς να μη γίνει άλλωστε; Από το roof bar του ξενοδοχείου «A for Athens» νομίζεις ότι θα πιεις στο ποτήρι την Ακρόπολη ρεμβάζοντας από ψηλά τους περαστικούς στην πλατεία Μοναστηρακίου και στα πέριξ του ιστορικού κέντρου.
Μιαούλη 2-4, Μοναστηράκι

45 ΜΟΊΡΕΣ

Τους καλοκαιρινούς μήνες οι «45 Μοίρες» διαθέτουν την πιο δημοφιλή ταράτσα της περιοχής με θέα την Ακρόπολη, για όμορφα βράδια με πανσέληνο και κουβεντούλα με φίλους. Ποιοι συχνάζουν; Μα φυσικά οι κλασσικοί ροκάδες με τις harley παρκαρισμένες, μεταλλάδες που βρίσκουν καταφύγιο οι ήχοι τους στο Γκάζι. Νέα άτομα, ηλικίας 20+ που ακούν τα θρυλικά κομμάτια του Hendrix και πηγαίνουν στις συναυλίες των James.Highlight τα βιντεοκλίπ διάσημων rock bands που προβάλλονται στο video wall.
Βουτάδων & Ιάκχου 18, Γκάζι, τηλ.: 210 3472729

GALAXY BAR

Στο roof garden του Athens Hilton φιλοξενείται το Galaxy Bar, με θέα που πραγματικά σου ”κόβει” την ανάσα. Η νυχτερινή όψη της Αθήνας από το υψηλότερο σημείο του ξενοδοχείου είναι το λιγότερο μαγευτική. Η εικόνα που σε συνοδεύει στο bar είναι η Ακρόπολη από τη μια πλευρά και ο φωτισμός των λεωφόρων από την άλλη.
Βασ. Σοφίας 46, τηλ.: 210 7281000

SANTA BOTELLA

10s_antabotella
Στον μπαρότοπο της Πανόρμου, η Santa Botella ανοίγει τον δρόμο από τις 10 το πρωί με καφέ και προσεγμένο ελαφρύ φαγητό. Από τις έξι το απόγευμα η μουσική, oι dj’s και τα πιο εκρηκτικά live – έκπληξη της πόλης στον πάνω όροφο, παίρνουν τον πρώτο ρόλο ακολουθώντας τον ρυθμό των πιο φάνκι-ροκ και γκρούβι επιθυμιών σας, βουτηγμένων σε premium ποτά και ανεπανάληπτα κοκτέιλ.
Πανόρμου 115A, Αμπελόκηποι, 210-6981032

ΓΚΑΖΆΚΙ

Από τα αυθεντικά bar στο πολυσύχναστο Γκάζι, με πολυσυλλεκτικό κοινό. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι τα ωραία cocktails και οι καλές μουσικές του.
Το Γκαζάκι είναι ένα μικρό μαγαζί, το δηλώνει άλλωστε και το όνομα του, με ωραίο κόσμο και κυρίως με μια πολύ ωραία ταράτσα, με υπέροχη θέα.
Τριπτολέμου 31, Τηλ.: 2103460901

ΛΟΥΚΟΎΜΙ BAR

Το Αστεροσκοπείο στο πιάτο. Κάπως έτσι μοιάζει η θέα από το «Λουκούμι Bar» το οποίο δεν έχει προλάβει καν να κλείσει το πρώτο τρίμηνο λειτουργίας του και όμως ήδη έχει εξελιχθεί σε στέκι. Λογικές τιμές, live μουσικές βραδιές και παράλληλα fashion bazaar και εκθεσιακές δράσεις μαρτυρούν το μυστικό της επιτυχίας του new entry στην πλατεία Αβησσυνίας.
Πλατεία Αβησσυνίας 3, Μοναστηράκι

ΤΑΡΆΤΣΑ BAR (ΧΟΡΟΣΤΆΣΙΟ)

Πέρυσι τέτοιες μέρες το ανακαινισμένο club «Χοροστάσιο» πραγματοποιούσε τα εγκαίνια της περίφημης ταράτσας του στον τέταρτο όροφο κοιτάζοντας την Αθήνα από ψηλά με ποτά, καλές μουσικές και εκθέσεις. Όπως ήταν αναμενόμενο, η συνταγή της επιτυχίας του ιστορικού club της πόλης έπιασε τόπο και προφανώς, ή μάλλον ευτυχώς, το ίδιο «τροπάριο» επαναλαμβάνεται και φέτος.
Σκουλενίου 2, πλατεία Κλαυθμώνος


KUSS

Ανάμεσα στη «σφηκοφωλιά» ταρατσών, όπως το «Marabou», το «Panormix» και το Santa Botella, στην φοιτητική πιάτσα της Πανόρμου, ήρθε να προστεθεί πριν από σχεδόν ένα μήνα άλλο ένα ξεσκέπαστο μπαρ με νησιώτικο αέρα. Αν θες να πάρεις μια πρώτη γεύση, το «Kuss» υπόσχεται ιδιαίτερα cocktails και μουσικές ικανές να σε ταξιδέψουν, έστω και νοερά, σε εξωτικούς προορισμούς.
Πλακεντίας 128, Πανόρμου

SKY PROJECT (DREAM CITY)

Όσοι έχουν λιώσει τις σόλες των παπουτσιών τους στο dance floor του «Dream City» σίγουρα θα έσπευσαν στα εγκαίνια της καλοκαιρινής εκδοχής του αθηναϊκού club πριν από ένα μήνα. Με θέα το πολύβουο Γκάζι και φυσικά την Ακρόπολη, το «Sky Project» δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τα clubs της παραλιακής. Χωρισμένο σε επίπεδα, το εντυπωσιακό open air club διαθέτει το main stage χωρητικότητας 1.200 ατόμων, το πριβέ moonlight stage με την πισίνα καταμεσής του χώρου αλλά και cocktail restaurant.
Βουτάδων 2 & Πειραιώς, Γκάζι, τηλ. 210 3477330

RED DOT

Στη λίστα των trendy πολυχώρων της Αθήνας ήρθε να προστεθεί πριν από λίγο καιρό το «Red Dot» στο Γκάζι. Με τη χαρακτηριστική industrial pop αισθητική του και στα τρία επίπεδα, ο arty πολυχώρος ενδείκνυται για καλλιτεχνικές ανησυχίες που «σβήνουν» με ένα- και δύο και τρία- cocktail στην ταράτσα του νέου hotspot με θέα την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό.
Ευμολπιδών 24 & Τριπτολέμου, Γκάζι, τηλ. 210 3411725
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa