Δείτε το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη NASA. Οι φωτιές του Κολοράντο από το διάστημα [ΒΙΝΤΕΟ]


Στη δημοσιότητα έδωσε η NASA πλάνα από τις δεκάδες πυρκαγιές που μαίνονταν το Σαββατοκύριακο στις δυτικές πολιτείες της Αμερικής όπως φαίνονταν από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Στο τετράλεπτο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, φαίνεται ο καπνός από την πυρκαγιά του Κολοράντο, τη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ στην πολιτεία.
Συγκεκριμένα, δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι τώρα, ενώ 35.000 χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, από τη πυρκαγιά που ξέσπασε στο εθνικό πάρκο "Waldo Canyon". Φωτιές μαίνονται εδώ και εβδομάδες στη Γιούτα, στη Μοντάνα, καθώς και σε άλλες περιοχές του Κολοράντο χωρίς να έχουν ακόμα κατασβεστεί πλήρως.
Περισσότερα από 70.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη και ο Μπάρακ Ομπάμα μετέβη εχθές στο Κολοράντο για να ενημερωθεί σχετικά με τις καταστροφές.
Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη σε απόσταση περίπου 400 χιλιομέτρων από την επιφάνεια του πλανήτη και κινείται με ταχύτητα περίπου 28.000 χιλιομέτρων την ώρα. Καθημερινά κάνει περίπου 16 περιστροφές. 
Το βίντεο υψηλής ευκρίνειας μαγνητοσκοπήθηκε από ένα παράθυρο που "βλέπει" προς τη Γη και το οποίο χρησιμοποιούν οι αστροναύτες για να την παρατηρούν.

Western U.S. Wildfires Seen From Space - Video από amnesiac_chris

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa