Αστροναύτης της NASA σκοτώθηκε κάνοντας τζετ σκι!


Ένα τραγικό ατύχημα είχε ο αστροναύτης της NASA, Άλαν Ποϊντέξτερ, ο οποίος την Κυριακή και ενώ έκανε τζετ σκι με τους δύο του γιους, έχασε τον έλεγχο και σκοτώθηκε.

Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία «η οικογένεια της NASA με θλίψη της ανακοινώνει το θάνατο του πρώην συναδέλφου και φίλου μας, Άλαν Ποϊντέξτερ».

Το δυστύχημα έγινε στο Λιτλ Σαμπίν Μπέι της Πενσακόλα Μπιτς, και ενώ ο 50χρονος πρώην αστροναύτης έκανε τζετ σκι μαζί με τους δύο γιους του, ηλικίας 26 και 22 ετών.

Το περιστατικό σύμφωνα με τις πληροφορίες έγινε γιατί ο μεγαλύτερος γιος του πρώην αστροναύτη, έπεσε πάνω στο τζετ σκι στο οποίο βρισκόταν ο πατέρας του και ο μικρότερος αδερφός του.Ο Ποϊντέξτερ εκτοξεύτηκε από το τζετ σκι και τραυματίστηκε σοβαρά. Ανασύρθηκε από τη θάλασσα και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε τοπικό νοσοκομείο, όπου λίγο αργότερα υπέκυψε. Οι δύο γιοι του δεν έπαθαν το παραμικρό.

Ο 50χρονος αστροναύτης πραγματοποίησε δύο αποστολές στο διάστημα κατά την καριέρα του στη NASA, μία το 2008 και άλλη μία, ως κυβερνήτης, το 2010. Την ίδια χρονιά αποχώρησε από την NASA για να αναλάβει τη θέση του κοσμήτορα στη Ναυτική Σχολή του Μόντερϊ, στην Καλιφόρνια.
iefimerida

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa