Διάβασε πως το προφίλ σου στο Facebook μπορεί να σε αφήσει άνεργο


Όλοι έχουμε λίγο πολύ ακούσει ότι οι εργοδότες κατασκοπεύουν τα προφίλ μας σε facebook και twitter, ειδικά όταν πρόκειται να προσλάβουν έναν νέο υπάλληλο.
Τα αποτελέσματα όμως μιας νέας έρευνας της Jobvite που δημοσίευσε το περιοδικό TIME, εκπλήσσουν και δημιουργούν προβληματισμό, καθώς η κατασκοπεία μέσω social media αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς της τάξεως του 92%, ενώ τείνει να γίνει συνήθης πρακτική που μπορεί να κοστίσει ή όχι σε κάποιον μια δουλειά.
Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που τσεκάρουν οι εργοδότες και οι εταιρίες εύρεσης εργασίας στο προφίλ σου; Τα γραμματικά και συντακτικά λάθη στα tweets και στα ποσταρίσματά σου στο facebook!
Δεν θα τους κοινοποιήσω τα προφίλ μου, είναι το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείς αν είσαι… ανορθόγραφος. Μπα, θα τα ανακαλύψουν ούτως ή άλλως.
Άσε που η κατάσταση είναι δίκοπο μαχαίρι. Διότι, αν δεν διαθέτεις προφίλ τουλάχιστον στο facebook και στο twitter (για να μην προσθέσουμε και το LinkedIn), θα μετρήσει αρνητικά στο… βιογραφικό σου!
Η μη εμπλοκή σου με τα social media, για τις εταιρίες σημαίνει είτε ότι είσαι άσχετος, είτε ότι κρύβεις κάτι.
Τελευταίο και σημαντικότερο, οι εργοδότες χρησιμοποιούν τα social media για να σε προσλάβουν όχι μόνο με επαγγελματικά αλλά και με προσωπικά κριτήρια. Προσπαθούν μέσα από αυτά να σε ψυχολογήσουν, να κατανοήσουν τα ενδιαφέροντα και την προσωπικότητά σου, για να καταλήξουν εν τέλει αν ταιριάζεις σε αυτό που αναζητούν.
Τι δραστηριότητα αναζητούν οι περισσότεροι στο προφίλ σου;
4 στους 5 αρέσκονται να βλέπουν τη συμμετοχή σου σε επαγγελματικούς οργανισμούς.
Το 66% ευχαριστιέται να βλέπει ότι έχεις (ή δηλώνεις ότι έχεις) εθελοντική δραστηριότητα και ενδιαφέρον.
Από την άλλη, ποσταρίσματα σχετικά με σεξ, αλκοόλ και ναρκωτικά μάλλον είναι ικανά να σου στοιχίσουν τη δουλειά των ονείρων σου.
Τέρμα οι φωτό από τα έξαλλα ξενύχτια σε μπαρ στο facebook λοιπόν. Ά, και μάθε επιτέλους ορθογραφία!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa