Απόψε ο μεγάλος τελικός του Euro2012...ΙΣΠΑΝΙΑ - ΙΤΑΛΙΑ



Αυτό το τρόπαιο ποιος θα το κατακτήσει; Στις 21:45, στο Κίεβο, Ισπανία και Ιταλία καλούνται να αποδείξουν το ποια είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη.
 Το στάδιο "Ολυμπίσνσκι" έχει φορέσει τα γιορτινά του και περιμένει τους δύο μεγάλους "μονομάχους" όμως το Κύπελλο "Ανρί Ντελονέ" είναι προορισμένο μόνο για έναν...
Θέλοντας να καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, η Ισπανία ευελπιστεί να γίνει η πρώτη ομάδα που θα κατακτήσει τον τίτλο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και μάλιστα έχοντας κερδίσει ενδάμεσα (2010) το Παγκόσμιο Κύπελλο στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. Αυτή θα είναι η 4η συμμετοχή των "φούριας ρόχας" σε τελικό ((1964, 1984, 2008, 2012) την ώρα που "τρέχουν" ένα μοναδικό σερί 19 αγώνων αήτηττοι.
Από την πλευρά τους, οι "ατζούρι" φτάνουν για 3η φορά στην "πηγή" και με οδηγό αυτή του 1968 ελπίζουν ότι θα πιουν "νερό" από το Κύπελλο. 
Στη 2η συμμετοχή της το 2000 η Ιταλία έχασε μέσα από τα χέρια της το τρόπαιο από τη Γαλλία στις καθυστερήσεις. Με οδηγό την παράδοση, η "σκουάντρα ατζούρα" θα επιδιώξει να "δαμάσει" τους "ταύρους" για 11η φορά. Σε 31 αγώνες οι Ιταλοί μετρούν 10 νίκες, 12 ματς έχουν λήξει ισόπαλα ενώ οι Ίβηρες έχουν πανηγυρίσει 8 φορές.
Όσον αφορά στα πλάνα των δύο "στρατηγών", ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, ο οποίος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με τραυματισμούς των ποδοσφαιριστών του, επιφυλάσσει μια μίνι έκπληξη καθώς αναμένεται να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα τον Φερνάντο Τόρες. Ο Ίκερ Κασίγιας θα βρεθεί κάτω από τα ισπανικά δοκάρια, οι Αρμπελόα και Άλμπα στα δύο άκρα της άμυνας με τους Πικέ και Ράμος να αποτελούν το κεντικό αμυντικό δίδυμο. Στο χώρο του κέντρου θα είναι οι Μπούσκετς, Τσάμπι Αλόνσο και Τσάβι, ενώ μπροστά τους οι Νταβίντ Σίλβα και Αντρές Ινιέστα με τον Τόρες στην κορυφή.
Στο ιταλικό "στρατόπεδο", ο Τσέζαρε Πραντέλι βλέπει να προστίθενται ακόμα περισσότερες λύσεις στη φαρέτρα του σε σχέση με τον ημιτελικό με τη Γερμανία, καθώς επιστρέφει ο τραυματίας Αμπάτε αλλά και ο Μάτζιο, ο οποίος εξέτισε την τιμωρία του. Ο Ιταλός τεχνικός αναμένεται να παρατάξει τους Μπουφόν στο τέρμα, Αμπάτε και Κιελίνι στα δύο άκρα, Μπαρτζάλι και Μπονούτσι στο κέντρο της άμυνας με τους Πίρλο, Ντε Ρόσι και Μαρκίζιο στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Μπροστά τους θα είναι και πάλι οι Αντόνιο Κασάνο και Ρικάρντο Μοντολίβο με τον μεγάλο πρωταγωνιστή του ημιτελικού, Μάριο Μπαλοτέλι, να είναι η αιχμή του δόρατος για τους "ατζούρι".
Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Πέδρο Προένσα.

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa