Η Όλγα Κεφαλογιάννη στο αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο CΝBC


Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα η υπουργός Τουρισμού στο αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο Λονδίνο για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού.


Η Όλγα Κεφαλογιάννη μετέφερε την εικόνα σταθερότητας που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα μετά τον  σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας.


 Η υπουργός ανέφερε οτι οι κρατήσεις επανήλθαν σε φυσιολογικά για τον μήνα Ιούνιο επίπεδα, ενώ υπάρχει λόγος για αισιοδοξία στον τουριστικό κλάδο.


«Είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε μια σχετικά καλή χρονιά», τόνισε η υπουργός. «Σε σχέση με αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα».


Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΤΕ, οι διεθνείς αφήξεις στην Ελλάδα υποχώρησαν κατά σχεδόν 15% καθώς οι τουρίστες ανησυχούσαν μήπως υπάρξουν προβλήματα στις διακοπές τους λόγω των πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών εξελίξεων στη χώρα. Κατά τον ΣΕΤΕ, ο τουριστικός κλάδος απασχολεί έως και 768.000 άτομα και η έντονη πτώση στις κρατήσεις το α’ εξάμηνο του 2012 είδε τις μέσες ημερήσιες χρεώσεις των ξενοδοχείων να μειώνονται κατά 16%. Σημειώνεται ότι πολλά εστιατόρια και ξενοδοχεία έχουν κλείσει.


Η Όλγα Κεφαλογιάννη στάθηκε στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων το οποίο προωθεί η κυβέρνηση λέγοντας οτι προσφέρει επενδυτικές ευκαιρίες.


«Νομίζω πως υπάρχει πολύ καλή αξία (στην Ελλάδα τώρα). Υλοποιούμε αυτό το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, υπάρχει χρηματοδότηση για αυτές τις επενδύσεις. Υπάρχουν πολλές προοπτικές και ευκαιρίες για επενδύσεις στον τουρισμό και αυτό είναι πολύ ελκυστικό για τους επενδυτές» είπε χαρακτηριστικά.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa