Κουβέλης: Ο κίνδυνος της χρεωκοπίας είναι ακόμη εδώ


Τις αποφάσεις της χθεσινής σύσκεψης των κυβερνητικών εταίρων εξειδίκευσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, σήμερα το πρωί, ομολογώντας ταυτόχρονα ότι ο κίνδυνος της χρεωκοπίας δεν έχει απομακρυνθεί από την Ελλάδα που λόγω της παρατεταμένης ύφεσης.
Ο κ. Κουβέλης μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, επισήμανε ότι ο ορίζοντας της κυβέρνησης είναι η εξάντληση της τετραετίας και απέκλεισε κατηγορηματικά τόσο τις απολύσεις στο δημόσιο όσο και το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας. 

Σημείωσε ότι το μόνο που μπορεί και πρέπει να γίνει είναι συγχώνευση φορέων και υπηρεσιών που θα φέρει και μετατάξεις προσωπικού.
Σε ότι αφορά τα μέτρα που θα ληφθούν, ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι θα εξαιρεθούν από το χαράτσι των ακινήτων όσοι εντάσσονται στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ και ότι λόγω της εξίσωσης του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης θα δοθούν επιδόματα με κριτήρια εισοδηματικά αλλά και γεωγραφικά.
Ο κ. Κουβέλης προανήγγειλε «σαφάρι» για την πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων και παράλληλα, επισήμανε ότι παραμένει η υποχρέωση για διπλασιασμό του χρόνου παροχής του επιδόματος ανεργίας.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa