ΑΞΙΟΣ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ Ο ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ! ΚΛΕΙΝΕΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.



(ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ... ΛΕΙΨΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ. ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ...)
'Ετοιμος να αποτελειώσει το αίσχος Λοβέρδου στην Υγεία εμφανίζεται ο διάδοχός του, Ανδρέας Λυκουρέντζος , ο οποίος μας δείχνει νωρίς - νωρίς τις άγριες διαθέσεις του.
Το σχέδιο της κυβέρνησης για λουκέτα σε νοσοκομεία που δεν ...αποδίδουν δε βρίσκουν μόνο αντίθετους τους γιατρούς και το προσωπικό του ΕΣΥ, αλλά και τους κατοίκους διαφόρων περιοχών που αναμένουν τις τυχόν επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας για να αντιδράσουν και ανάλογα.
Οι πληροφορίες ότι πολλά νοσοκομεία θα κλείσουν ή θα αλλάξουν μορφή με συγχωνεύσεις, αναμένεται να προκαλέσουν έντονες αντιδράσεις. Οι σχεδιασμοί Λυκουρέντζου για συγχώνευση και κλείσιμο νοσοκομείων που δεν αποδίδουν για να εξοικονομηθούν κονδύλια, θα επιφέρουν πλήθος αναταράξεων και ήδη σε πολλές περιοχές τοπικοί παράγοντες ετοιμάζουν τα δικά τους σχέδια. 
Ανάλογες αντιδράσεις ήταν η αιτία που ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος δεν προχώρησε τελικώς στο σχέδιο περιορισμού των νοσοκομείων.
Εξάλλου, μέσα στη θύελλα των λουκέτων που έχουν αποφασίσουν κυβέρνηση και τρόικα, δεν έχουν υπολογίσει την ιδιαίτερη γεωγραφική «μορφολογία» της χώρας μας με τα δεκάδες νησιά και χωριά.
 Δεν έχουν υπολογίσει επίσης ότι το αδιάφορο κράτος δε διαθέτει σύγχρονα ασθενοφόρα και τρόπους μεταφοράς για τους ασθενείς αν χρειασθεί να μεταφερθούν στην πρωτεύουσα. Ούτε έχουν υπολογίσει πως θα νοσηλευθούν οι ασθενείς σε νησιά όπου δεν υπάρχει πρόσβαση.
Αυτό που έχουν υπολογίσει όμως είναι τα κονδύλια που θα εξοικονομήσουν χωρίς βέβαια να συνεκτιμήσουν την αξία της ανθρώπινης ζωής.
Παρ αυτά οι ιθύνοντες της οδού Αριστοτέλους συνεχίζουν κανονικά τις συσκέψεις τους τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να τελειοποιήσουν το σχέδιο συγχωνεύσεων των νοσοκομείων.
 ΝΕΟ ΑΙΣΧΟΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
Στον αέρα βρίσκεται η φιλοξενία αλλά και η εκπαίδευση χιλιάδων παιδιών με αναπηρίες και ασθένειες, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, αποτέλεσμα της κρίσης, των οφειλών του ΕΟΠΥΥ και της μείωσης των χορηγιών.
Η πολιτεία αφήνει στη μοίρα τους χιλιάδες παιδιά με αναπηρίες, αυτισμό, νοητική υστέρηση, κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα και οι οικογένειες τους, καθώς οι πόροι των φορέων που τα φροντίζουν έχουν στερέψει.
Τα 32 ιδρύματα και σωματεία παιδικής προστασίας απειλούνται με λουκέτο και τα παιδιά τα οποία φιλοξενούν και εκπαιδεύουν να μείνουν στο δρόμο.
Οι επιχορηγήσεις των φορέων έχουν μειωθεί κατά 50% σε σχέση με το 2010, ενώ 21 επιχορηγούμενοι φορείς έχουν λάβει μόνο την πρώτη δόση της κρατικής επιχορήγησης για το 2012, χωρίς να γνωρίζουν αν και πόσα χρήματα θα λάβουν έως το τέλος του χρόνου.
Δεν προκαλεί εντύπωση πως και σε αυτούς τους φορείς ο ΕΟΠΥΥ οφείλει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. 22 φορείς δεν έχουν λάβει καθόλου χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ φέτος, ενώ εισφορές εκκρεμούν και από το περασμένο έτος. Δυστυxώς, ακόμη και οι δωρεές και χορηγίες έχουν μειωθεί κατά 60%.
Αποτέλεσμα είναι 14 από τους 32 φορείς να έχουν απλήρωτο προσωπικό έως και οκτώ μήνες, ενώ το ενδεχόμενο λουκέτου από το Σεπτέμβρη είναι ορατό.
makeleio.gr


 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa