Ένας νεκρός από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Αυστρία


Συγκεκριμένα, ένας 47χρονος έχασε τη ζωή του το βράδυ της Παρασκευής από κατολίσθηση λάσπης στην Τορλ, κρατίδιο της Στυρίας. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης το πτώμα του βρέθηκε σήμερα το πρωί.
Η Στυρία επλήγη από τις έντονες χθεσινοβραδινές καταιγίδες που είχαν ως αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία σε ορισμένους δρόμους. Κατολίσθηση σημειώθηκε και στο χωριό Σανκτ Λόρεντσεν ιμ Πάλτενταλ προκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές. Περίπου είκοσι άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν με ελικόπτερο σήμερα το πρωί, μεταξύ των οποίων ένας σοβαρά τραυματίας που διακομίστηκε στο νοσοκομείο.
Περίπου 150 κάτοικοι απομακρύνθηκαν σήμερα και από το γειτονικό χωριό Σβάρτσενμπαχ. Ένα εκχιονιστικό μηχάνημα χρειάστηκε να επέμβει χθες βράδυ στον αυτοκινητόδρομο A9, προκειμένου να απομακρύνει το χαλάζι από το οδόστρωμα.
Συναγερμό για πλημμύρες σήμαναν, έπειτα από την άνοδο της στάθμης του ποταμού Μουρ, οι αρχές του Γκρατς (νοτιοανατολική Αυστρία), της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας.
Στην Καρίνθια (νότια Αυστρία), από κατολίσθηση του εδάφους στην περιοχή του τουριστικού κάστρου Χοσόστερβιτς τραυματίστηκα πέντε άνθρωποι, από τους οποίους τουλάχιστον ένας σοβαρά, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις παρέσυραν σχεδόν 100 κιλά λάσπης που έπεσαν σε ένα δρόμο ο οποίος οδηγεί στο κάστρο, σύμφωνα με τους πυροσβέστες.
Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει πως οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa