Ένταση και επεισόδια στην Χαλυβουργία



Ένταση επικράτησε νωρίς το πρωί στη Χαλυβουργία...
Ένταση υπήρξε περίπου στις 7 το πρωί στη Χαλυβουργία Ελλάδος λόγω φραστικού επεισοδίου μεταξύ υπαλλήλων που έφθασαν στο εργοστάσιο για να δουλέψουν και εργατών που αρνούνται να λήξουν την απεργιακή κινητοποίηση. 
Οι απεργοί απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, με περιορισμενη χρηση χημικών, ωστόσο το επεισόδιο δεν πήρε διαστάσεις και επικράτησε ηρεμία. 
Παρόλα αυτά, έξω από τη μονάδα του Ασπροπύργου βρίσκεται και σήμερα πλήθος απεργών, αλλά και διμοιρίες των ΜΑΤ, δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.
Η κίνηση στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Αθηνών- Κορίνθου από το Δαφνί μέχρι τα Διυλιστήρια είναι πολύ αυξημένη με την κυκλοφορία να διεξάγεται από δύο λωρίδες έξω από τη μονάδα του Ασπροπύργου.
Συλλαλητήρια αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της Χαλυβουργίας Ελλάδος που αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους πραγματοποιεί σήμερα το ΠΑΜΕ σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Στην Αθήνα θα γίνει το απόγευμα στην Ομόνοια.
Το θέμα της Χαλυβουργίας, τα επεισόσια, η πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού και η απόφαση των εργαζομένων για συνέχιση της απεργίας, προκάλεσε έντονους διαξιφισμούς και πολιτικές αντιπαραθέσεις στη συζήτηση που είχαν στη ΝΕΤ οι βουλευτές της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος, του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης και του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, ο οποίος είναι και γραμματέας Εργατικού Κέντρου Αθήνα.


 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa