Α. Σαμαράς: Κυβερνητικός συντονισμός για τη μεταρρύθμιση του κράτους

Συντονισμένη συνεργασία όλων των μελών της κυβέρνησης αναφορικά με τη μεταρρύθμιση του Κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης ζητεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε επιστολή του προς τους υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς.

Κύρια επιδίωξη της κυβέρνησης είναι «η δημιουργία μιας αποτελεσματικής και λειτουργικής διοίκησης, απαλλαγμένης από τις χρόνιες παθογένειές της, η οποία θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του τόπου και θα βρίσκεται κοντά στον πολίτη. Μιας διοίκησης αντάξιας ενός κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Όπως αναφέρει ο κ. Σαμαράς, την όλη προσπάθεια θα συντονίζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης που θα συνεδριάζει τακτικά υπό την ευθύνη του.

Ο πρωθυπουργός σημειώνει πως είναι επιτακτική η ανάγκη να περιοριστεί δραστικά η γραφειοκρατία και οι άσκοπες χρονοβόρες διαδικασίες που ταλαιπωρούν τους πολίτες. 

Επισημαίνει δε πως η κυβέρνηση πρέπει να εγγυηθεί τη διαφάνεια και την αξιοκρατία, ενώ τονίζει πως πρέπει να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες.

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση των δομών των υπουργείων και των εποπτευόμενων φορέων τους που ξεκινά τις επόμενες ημέρες, ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι με αυτόν τον τρόπο «θα εντοπίσουμε και θα εξουδετερώσουμε τις αδυναμίες και τις δυσλειτουργίες της Διοίκησης».

«Αποτέλεσμα της αξιολόγησης θα είναι η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών μέσω της συγχώνευσης ή κατάργησης ανενεργών μονάδων και υπηρεσιών, με στόχο τον εξορθολογισμό της λειτουργίας των υπουργείων και την περιστολή περιττών δαπανών», προσθέτει.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa