Σχηματίζουν ...κυβέρνηση


Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρίσκεται ο καταμερισμός ρόλων στη βάση των επιτροπών της Βουλής, καθώς και οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές για τη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Το απόγευμα θα συνεδριάσει η γραμματεία του ΣΥΝ, προκειμένου να ξεκαθαριστούν θέματα για τη λειτουργία του κόμματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν έως αυτήν τη στιγμή τους βασικούς τομείς της «σκιώδους κυβέρνησης» αναλαμβάνουν:

Ο Θ.Δρίτσας τα θέματα Ναυτιλίας, ο Τ.Κουράκης της Παιδείας, η Ρ.Δούρου των εξωτερικών σχέσεων, η Σ.Σακοράφα της δημόσιας διοίκησης, η Ζ.Κωνσταντοπούλου της δικαιοσύνης.
Ακόμη, σύμφωνα με τη ΝΕΤ, τον τομέα της Εργασίας θα αναλάβει είτε ο Δ.Στρατούλης, είτε ο Αλ. Μητρόπουλος. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπεύθυνος στον κρίσιμο τομέα της Οικονομίας πιθανότατα θα οριστεί ο Γ. Σταθάκης, ενώ ο Γ. Δραγασάκης θα έχει κεντρικό ρόλο, καθώς θα είναι υπεύθυνος για την μετεξέλιξη του οικονομικού προγράμματος του κόμματος.

Ρόλο κοινοβουλευτικού εκπροσώπου αναμένεται να αναλάβουν οι Δ. Παπαδημούλης και Π. Λαφαζάνης.

Πηγή: tovima.gr

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa