Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων [ΦΩΤΟ]

Μια γεύση από όσα θα παρακολουθήσουν σήμερα οι περίπου 80.000 θεατές και ένα δισεκατομμύριο τηλεθεατές, στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, αποτελούν οι φωτογραφίες και τα βίντεο που κυκλοφόρησαν από τη γενική πρόβα. 

Σε μία προσπάθεια να διαφυλαχτεί κατά το δυνατόν η μυστικότητα του περιεχομένου της τελετής, ώστε να μη χαθεί το στοιχείο της έκπληξης, τα βίντεο κατέβηκαν από το Youtube. Οι φωτογραφίες όμως μάς δίνουν μία εικόνα για το υπερθέαμα που ετοιμάζεται απόψε. 
Μεταξύ των θεατών από όλο τον κόσμο, το «παρών» θα δώσουν ηχηρά ονόματα της πολιτικής, της τέχνης, του αθλητισμού και της βιομηχανίας του θεάματος. Οι αριθμοί δίνουν την εικόνα: 120 ηγέτες χωρών, εκατοντάδες διασημότητες, 62.000 θεατές, 16.000 αθλητές, 10.000 εθελοντές αλλά και… 70 πρόβατα, 12 άλογα, δέκα κότες, τρεις αγελάδες, δύο κατσίκες, σκύλοι και χήνες που θα βρεθούν μαζί σε μια τελετή που αναμένεται άκρως εντυπωσιακή.
Πληροφορίες αναφέρουν πως το σκηνικό θα θυμίσει τη βρετανική ύπαιθρο αλλά και τη βικτωριανή εποχή, ενώ έχει επιστρατευτεί και ένα τεχνητό σύννεφο για να δημιουργήσει το κλασσικό σκηνικό του καιρού στη Βρετανία. Πάντως, σύμφωνα με τις; προβλέψεις των μετεωρολόγων, αυτό μπορεί και να μη χρειαστεί… 

Ανάμεσα στους ηγέτες που θα παρευρεθούν στην τελετή έναρξης είναι η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο Άγγλος πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίκο Νόντα και ο… βασιλιάς της Σουαζιλάνδης. 



Το «παρών» θα δώσει και η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα. Απών θα είναι ο σύζυγός της Μπαράκ Ομπάμα ενώ στο στάδιο αναμένεται να βρεθεί ο αντίπαλός του για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου Μιτ Ρόμνεϊ. 


Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ επίσης θα παρακολουθήσει την Τελετή Έναρξης, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πιθανόν να μεταβεί αργότερα στη βρετανική πρωτεύουσα για να παρευρεθεί στους αγώνες τζούντο καθώς και ο ίδιος είναι κάτοχος μαύρης ζώνης.

Την έναρξη των Αγώνων θα κηρύξει προσωπικά η βασίλισσα Ελισάβετ, έπειτα από δεξίωση στο Μπάκιγχαμ προς τιμή των ξένων ηγετών. Παρόντα θα είναι πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως ο Κάρολος με τη σύζυγό του Καμίλα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και την σύζυγό του Κέιτ και ο νεότερος αδελφός του, πρίγκιπας Χάρι. Η συμμετοχή της βασιλικής οικογένειας στους Αγώνες δεν σταματά εκεί: ο Ουίλιαμ, η Κέιτ και ο Χάρι, οι «πρεσβευτές» της βρετανικής ολυμπιακής ομάδας, θα παραβρεθούν σε πολλά αγωνίσματα, όπως εξάλλου και ο Κάρολος με την Καμίλα.

Ο μεγάλος σταρ του αγγλικού ποδοσφαίρου, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, θα παρακολουθήσει την τελετή από τις κερκίδες αφού δεν επελέγη για την εθνική ομάδα, προς μεγάλη δυσαρέσκεια των οπαδών του. Ο Μπέκαμ συμμετείχε ενεργά στην προσπάθεια του Λονδίνου να αναλάβει τους Αγώνες και μάλιστα έτρεξε με την ολυμπιακή φλόγα που προς το παρόν κάνει το γύρο της πρωτεύουσας.

Εκτός από την τελετή έναρξης πάντως, θα οργανωθούν και πολλά ιδιωτικά πάρτι και δεξιώσεις, όπως αυτή του Μπραντ Πιτ και της Αντζελίνα Τζολί που θα διεξαχθεί αύριο στο Μουσείο Βικτωρίας και Αλβέρτου. Τα έσοδα θα διατεθούν για την οργάνωση «Αθλητισμός για την Ειρήνη». Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, τιμώμενο πρόσωπο θα είναι ο Αμερικανός πρώην πυγμάχος Μοχάμεντ Άλι ενώ μεταξύ των καλεσμένων είναι και η ηθοποιός Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς. 

Δείτε τις φωτογραφίες








 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa