Βίαια επεισόδια στην Ιταλία

Ένας υψηλόβαθμος Iταλός αστυνομικός τραυματίστηκε στη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων με διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τη σχεδιαζόμενη σιδηροδρομική σύνδεση με τρένα υψηλής ταχύτητας της βόρειας Ιταλίας με τη Γαλλία, δήλωσαν, την Κυριακή, τοπικοί αξιωματούχοι.
 
Ο επικεφαλής της μονάδας ειδικών αστυνομικών επιχειρήσεων στο Τορίνο, ο Τζιουζέπε Πετρόντζι, τραυματίστηκε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στη διάρκεια της αντιπαράθεσης το βράδυ του Σαββάτου στη Βαλ ντι Σούζα στη βόρεια Ιταλία, όταν η Αστυνομία έριξε δακρυγόνα σε υποστηρικτές του «No-Tav», του κινήματος κατά της σιδηροδρομικής σύνδεσης με τρένα υψηλής ταχύτητας.

«Αυτό που συνέβη χθες βράδυ στη Βαλ ντι Σούζα δεν ήταν μια διαδήλωση διαφωνούντων, ήταν βία», ανέφερε σε δήλωσή της η υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Αναμαρία Τσαντσελιέρι.

Πρόκειται για ένα ακόμα γεγονός στη μακροχρόνια αντιπαράθεση για τη σιδηροδρομική σύνδεση, η οποία έχει μετατραπεί σε... μέσο εκδήλωσης της γενικότερης λαϊκής δυσαρέσκειας για τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση της Ιταλίας εν μέσω οικονομικής κρίσης.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa