Στο Γκίνες Ελληνες!!! Εφτιαξαν το μεγαλύτερο κόμικ στον Κόσμο [ΦΩΤΟ]



Παρόλο που γράφτηκε από τον Σαίξπηρ το 1595 ταξιδεύει μέσα στους αιώνες σαν ένα από τα πιο πρόσφατα ειδύλλια.
Τι γίνεται όμως όταν αυτή η προαιώνια βεντέτα μετατραπεί σε κόμικ, μεταφερθεί στο μέλλον και τυπωθεί στο μεγαλύτερο βιβλίο που έχει υπάρξει ποτέ;
Την προηγούμενη εβδομάδα, σε ένα φιλανθρωπικό γκαλά στο Λος Άντζελες, που οργανώθηκε από το John Wayne Cancer Foundation, ο θρύλος των κόμικ Stan Lee μαζί με τον Πάρη Κασιδόκωστα και τον Terry Dougas παρέλαβαν το βραβείο Γκίνες για το μεγαλύτερο βιβλίο κόμικς του κόσμου.
Αλλά τι είναι το ROMEO AND JULIET: THE WAR που έχει ήδη βρεθεί τέσσερεις φορές στη λίστα bestseller των 'New York Times';
Το γραφικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας αφηγείται την ιστορία δύο ομάδων υπεράνθρωπων στρατιωτών οι οποίοι θα μετατρέψουν την αυτοκρατορία της Βερόνα στην πιο ισχυρή πάνω στη Γη. Οι Μοντέγοι και οι Καπουλέτοι εργάζονται σε αγαστή συνεργασία για την καταστροφή όλων των απειλών της Βερόνα. Όταν πλέον δεν τους έχει απομείνει κανένας να πολεμήσουν, βρίσκουν έναν νέο εχθρό: ο ένας τον άλλο. Τότε λοιπόν ο Ρωμαίος, ένας νέος Μοντέγος, ερωτεύεται την Ιουλιέτα, ένα κορίτσι Καπουλέτου και σχεδιάζουν να παντρευτούν κρυφά. Αλλά δυνάμεις πέρα από τον έλεγχό τους ξεκινούν να συνωμοτούν εναντίον τους, απειλώντας την αγάπη, τη ζωή τους και την ... αυτοκρατορία της Βερόνα.
Η παραγωγή του κόμικ έγινε από τις εταιρίες 1821 Comics και POW! Entertainment. Η 1821 Comics είναι ένας νέος εκδοτικός οίκος κόμικ και γραφικών μυθιστορημάτων με έδρα το Λος Άντζελες, της Καλιφόρνια. Η 1821 Comics έχει ελληνικές ρίζες και, όπως υποδηλώνει το όνομά της, σκοπεύει να φέρει την επανάσταση στο χώρο. Ιδρύθηκε από τον Πάρη Κασιδόκωστα και τον Terry Dougas, με στόχο να δημιουργήσει εντυπωσιακούς νέους τίτλους στον κόσμο των κόμικς.
Σημαντικός καταλύτης στη δημιουργία του ROMEO AND JULIET: THE WAR ήταν ο θρύλος των κομικς, Stan Lee και η εταιρία του POW! Entertainment. Ο Stan Lee είναι ένας από τους δημιουργούς κάποιων από τους πιο γνωστούς ήρωες και υπερ-ήρωες του κόσμου, όπως οι: Spider-Man, Hulk, X-Men, Fantastic Four, Doctor Strange, Iron Man, Thor. Τη δεκαετία του 2000 ανανέωσε κλασσικούς υπερ-ηρώες όπως οι: Superman, Batman, Wonder Woman, Green Lantern και Flash.




Η ιδέα του κόμικ ROMEO AND JULIET: THE WAR προέκυψε όταν ο ο Stan Lee, ο Πάρης Κασιδόκωστας και ο Terry Dougas δούλευαν για ένα διάστημα την ιστορία «Superchick» για το MTV. Κάποια στιγμή συζήτησαν ότι θα ήταν συναρπαστικό να δουλέψουν την ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας. Έτσι λοιπόν ξεκίνησαν και χρειάστηκαν περίπου 3 χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί, καθώς ήθελαν να έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η συνεργασία του Stan Lee με την 1821 Comics δεν έχει τελειώσει εδώ. Αυτό είναι το πρώτο graphic novel σε μέγεθος ενός μεγάλου coffee-table book. Στο ίδιο μέγεθος θα κινηθούν και τα επόμενα δύο. Τα περιμένουμε με ανυπομονησία!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa