ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ (VIDEO)

Σαν σήμερα το 1456 η Γαλλίδα ηρωίδα Ζαν ντ’ Αρκ αθωώνεται από την Καθολική Εκκλησία, 25 χρόνια μετά το ρίξιμό της στην πυρά ως αιρετικής και μάγισσας.

Το 1923 ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Ισμέτ Ινονού, με κοινή δήλωσή τους, ανακοινώνουν ότι επήλθε συμφωνία εφ’ όλων των εκκρεμών ζητημάτων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Το 1936 γεννιέται ο Νίκος Ξυλούρης, μεγάλος Έλληνας τραγουδιστής και συνθέτης. Κατά τη διάρκεια της δικτατατορίας κάνει κοινές εμφανίσεις με τον Γιάννη Μαρκόπουλο και η φωνή του γίνεται σύμβολο της αντίστασης. Τα χρόνια εκείνα, συνεργάστηκε επίσης με τον Θανάση Γκαϊφύλλια με τον οποίο έδωσαν συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Έχασε την μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία μόλις 43 ετών.

Το 1952 το πλοίο SS united states ολοκληρώνει το παρθενικό του ταξίδι από την Αμερική στο Ηνωμένο Βασίλειο, καταρίπτωντας, σε χρόνο, το υπερατλαντικό ρεκόρ που κατείχε για 14 χρόνια το Queen Mary.

Το 1997 τίθεται υπό έλεγχο η καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε μία ημέρα νωρίτερα στο δάσος του σέιχ σου, στην Θεσσαλονίκη.Οι πύρινες φλόγες κατέκαψαν σε δύο ημέρες πάνω από το 50% της συνολικής έκτασης του Κέδρινου Λόφου. Στις φλόγες παραδόθηκαν 16.500 στρέμματα από το σύνολο των 30.000 του δάσους.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa