ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ (VIDEO)



Σαν σήμερα το 1827 Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία υπογράφουν τη Συνθήκη του Λονδίνου για τη σύσταση ελληνικού κράτους. Στην Τουρκία επιβάλλεται η αποδοχή της Αυτονομίας της Ελλάδας, η προστασία των Ελλήνων και η διμερής κατάπαυση των εχθροπραξιών. Η μη συμμόρφωση της Τουρκίας είχε ως αποτέλεσμα την αποστολή των τριών Στόλων στα ελληνικά ύδατα και στη συνέχεια τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου.

Το 1919 το βρετανικό R34 προσγειώνετα στην Νέα Υόρκη και γίνεται το πρώτο αεροσκάφος που πραγματοποιεί πτήση από την ανατολή στην δύση, διασχίζοντας τον ατλαντικό ωκεανό.


Το 1988 167 άτομα βρίσκουν το θάνατο μετά από έκρηξη στην πλατφόρμα πετρελαίου Πάιπερ Άλφα, έξω από τις σκοτικές ακτές. 64 εργάτες μπόρεσαν να διασωθούν, 20 από αυτούς όμως βαριά τραυματισμένοι. Η έκρηξη προκλήθηκε από διαφυγή αερίου. Μετά από διαδοχικές εκρήξεις που ακολούθησαν, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 29 Ιουλίου.


Το 1989 σημειώνεται επίθεση αυτοκτονίας στο λεωφορείο 405 που εκτελούσε το δρομολόγιο Τελ Αβίβ- Ιερουσαλήμ. Ο τρομοκράτης, άρπαξε το τιμόνι από τον οδηγό και το έριξε στον γκρεμό.14 νεκροί και 27 τραυματίες ο τραγικός απολογισμός.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa