ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ (VIDEO)



Σαν σήμερα το 1937 κυκλοφορεί στην αγορά της Αμερικής για πρώτη φορά το Spam, προ-μαγειρεμμένο κρέας σε κονσέρβα. Τη δεκαετία του 1960, τεράστιες ποσότητες εισάγονταν στην Μεγάλη Βρετανία. Αργότερα, η λέξη σπαμ χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει τα διαφημιστικά και ενοχλητικά μηνήματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από τα αρχικά του ακρωνυμίου Sales Promotion and Marketing.

Το 1943 κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ξεκινάει η Μάχη του Κουρσκ, στην ομόνυμη περιοχή που βρίσκεται 450 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας. Οι γερμανικές δυνάμεις επιτέθηκαν εναντίον θέσεων της Σοβιετικής Ένωσης. Η νίκη του Κόκκινου Στρατού του έδωσε την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια του πολέμου. Σύμφωνα με σοβιετικούς ιστορικούς, οι απώλειες των δύο πλευρών ξεπέρασαν τους 500.000 νεκρούς, τραυματίες και αιχμαλώτους.

Το 1996 γεννιέται η διάσημη προβατίνα Ντόλι, αποτέλεσμα επιτυχημένης διαδικασίας κλωνοποίησης που έγινε με μεταφορά πυρήνα από ζωντανά ενήλικα κύτταρα, από ερευνητές του ινστιτούτο Ρόσλιν, κοντά στο Ενδιβούργο της Σκωτίας.

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa