ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ (VIDEO)

Σαν σήμερα το 1776 εγκρίθηκε η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. Πρόκειται για την διακήρυξη της ανεξαρτητοποίησης δεκατριών Πολιτειών της Αμερικής από την αποικιοκρατία των Βρετανών. Γράφτηκε από τον Τόμας Τζέφερσον, ενώ θεωρείται ως η πρώτη πράξη ίδρυσης του κράτους των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Το 1934 πεθαίνει η Μαρία Κιουρί, Γαλλίδα φυσικός και χημικός πολωνικής καταγωγής. Υπήρξε η πρώτη γυναίκα Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης, ενώ τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ 2 φορές, το 1903 για τη Φυσική και το 1911 για την Χημεία. Σε συνεργασία με τον σύζυγό της Πιερ Κιουρί, ανακάλυψε το χημικό στοιχείο ράδιο και μελέτησε τη ραδιενέργεια.

Το 1987 στην Γαλλία, ο πρώην επικεφαλής της Γκεστάπο, Κλάους Μπάρμπι, καταδικάζεται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας σε ισόβια φυλάκιση. Ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος των γερμανικών SS και είναι γνωστός και ως ο χασάπης της Λυόν. Πέθανε σε φυλακή της Λυόν από λευχαιμία, τέσσερα χρόνια μετά την καταδίκη του, σε ηλικία 77 ετών.

Το 2004 μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, συντελείται στην Πορτογαλία. Η απρόσμενη επιτυχία της Ελλάδας, που κατακτά το τρόπαιο νικώντας 1-0 τη διοργανώτρια ομάδα. Το νικητήριο γκόλ για την Ελλάδα πέτυχε στο 57ο λεπτό ο ο Άγγελος Χαριστέας, με κεφαλιά.

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa