2 άτομα στο νοσοκομείο απο την Πύρινη κόλαση στην Βίαννο της Κρήτης...Κάηκαν σπίτια! Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ



Σε ανεξέλεγκτο μέτωπο έχει εξελιχθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε τα μεσάνυχτα της Κυριακής, στις 00:15, στη Βιάννο. Ακόμα και αυτήν την ώρα παρά τις προσπάθειες εναέριων και επίγειων δυνάμεων της πυροσβεστικής είναι αδύνατο λόγω των θυελλωδών βόρειων ανέμων που πνέουν στην περιοχή να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά.
Τρεις πυροσβέστες έχουν τραυματιστείς από την μάχη που έδωσαν με τις φλόγες και ένας εξ αυτών μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.
Oι 250 κάτοικοι της Κάτω Βιάννου και του Χόνδρου εκκένωσαν τα χωριά, ενώ δύο ηλικιωμένοι άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.  Επιπλέον, τέσσερα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ βρίσκονται στις περιοχές Βιάννου, Χόνδρου και Κερατόκαμπου για παν ενδεχόμενο καθώς και γιατροί και διασώστες.
Ανυπολόγιστες παραμένουν οι καταστροφές σε ελαιοκαλλιέργειες και αιγοπρόβατα ενώ δεν έχουν καταγραφεί ακόμα ούτε οι ζημιές στα σπίτια της περιοχής.
Επί ποδός βρίσκονται ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, κύριος Μπουραντάς, ο αναπληρωτής διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών νομού Ηρακλείου Μανόλης Δαμουλάκης, ενώ έχει ενημερωθεί και η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Στην περιοχή από τη Μέση μέχρι τη Βιάννο επιχειρούν δύο ελικόπτερα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ισχυρή δύναμη πυροσβεστών, αλλά το έργο τους δυσχεραίνεται από τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή. Η φωτιά δυστυχώς έχει φτάσει στα σπίτια στον Κερατόκαμπο.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις υπάρχει σοβαρή περίπτωση να είναι εμπρησμός ενώ οι κάτοικοι κάνουν λόγο για δεύτερο ολοκαύτωμα.
Επίσης στο Σμάρι Πεδιάδος σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Κυριακής και οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται συνεχώς, προκειμένου να περιοριστεί η καταστροφή.
Υπό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές σε Μάλια, Αντισκάρι, Τσούτσουρο.
Φωτιά στην Χαλκιδική
Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε έκταση με πουρνάρια, στην περιοχή Γερακίνη της Σιθωνίας Χαλκιδικής.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, στο σημείο έχουν σπεύσει 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, δύο αεροσκάφη καναντέρ και ένα ελικόπτερο.
Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά και στην Χίο
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Αυγώνυμα της Χίου. Στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο
Πηγή: prismanews, cretalive
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa