Τι έκαναν οι Έλληνες αθλητές την 2η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων...



Πλούσια η σημερινή δεύτερη ημέρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου από τις ελληνικές συμμετοχές, ενώ σημαδεύτηκε και από τρία παγκόσμια ρεκόρ.
Αναλυτικά η παρουσία των ελλήνων αθλητών:
Στην κωπηλασία εντυπωσιακή πρόκριση στα ημιτελικά στο διπλό σκιφ από την Αλεξάνδρα Τσιάβου και την Χριστίνα Γιαζιτζίδου, ενώ στους άνδρες θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία για πρόκριση ο Λευτέρης Κόνσολας και ο Παναγιώτης Μαγδανής.
Παρά την καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε νωρίς η Βασιλική Μιλλούση ωστόσο δεν ήταν αρκετή για να της δώσει τη πρόκριση τόσο στο δοκό ισορροπίας όσο και στον τελικό στο σύνθετο ατομικό στην ενόργανη γυμναστική.
Στην κολύμβηση ο Άρης Γρηγοριάδης έμεινε εκτός τελικού στα 100μ ύπτιο καθώς στον ημιτελικό κατέλαβε την 14η θέση.
Στο πινγκ πονγκ ο Καλλίνικος Κρεάνκα νίκησε με 4-1 τον Βέλγο Ζαν Μισέλ Σέϊβ και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο που θα αντιμετωπίσει τον Δανό Μίχαελ Μέϊζ και ο Παναγιώτης Γκιώνης νίκησε τον Αιγύπτιο Ομάρ Ασάρ με 4-0 και θα αντιμετωπίσει τον Ιάπωνα Κισικάουα
Στο πόλο η εθνική ομάδα των ανδρών ηττήθηκε στο πρώτο αγώνα της στον όμιλο της από την Κροατία με 8-6 σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στο τελευταίο 8αλεπτο.
Στην ιστιοπλοΐα στα σκάφη τύπου Φιν ο Γιάννης Μιτάκης είναι στην 13η θέση μετά τις 2 πρώτες ιστιοδρομίες και στα σκάφη τύπου Σταρ ο Αιμίλιος Παπαθανασίου και ο Αντώνης Τσότρας είναι στην 9η θέση μετά τις 2 ιστιοδρομίες
Στο κανόε καγιάκ σλάλομ ο Χρήστος Τσακμάκης ήταν 15ος και αποκλείστηκε
Στη σκοποβολή, η Αθηνά Δούκα κατέλαβε την 42η θέση και έμεινε εκτός τελικού.
Στη δεύτερη ημέρα σημειώθηκαν και τρία νέα παγκόσμια ρεκόρ, δύο στη κολύμβηση και ένα στην Άρση Βαρών. Το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ στην Άρση Βαρών ήρθε από την Ζουλφίγια Τσινσάνλο από το Καζακστάν στην κατηγορία των 53 κιλών, καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ στο ζετέ με 131 κιλά. Με νέο παγκόσμιο ρεκόρ στον τελικό των 100μ πρόσθιο ο Νοτιοαφρικανός Κάμερον Βαν Ντερ Μπεργκ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, με χρόνο 58.46, ενώ νέο παγκόσμιο ρεκόρ πέτυχε στον τελικό των 100μ πεταλούδα η αμερικανίδα Ντέινα Βόλμερ με χρόνο 55.98.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa