ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ (VIDEO)



Σαν σήμερα το 1939 γεννιέται ο Αλέξανδρος Παναγούλης, Έλληνας πολιτικός και ποιητής. Έδωσε μάχες εναντίον της Δικατορίας της Χούντας των Συνταγματαρχών, αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον δικτάτορα Παπαδόπουλο, ενώ είναι παγκόσμια γνωστός για το απίστευτο θάρρος του αφού άντεξε στα φριχτής βαρβαρότητας βασανιστήρια της Χούντας, χωρίς να υπογράψει μεταμέλεια. Σκοτώνεται την πρωτομαγιά του 1976, σε ηλικία 38 ετών κατόπιν ύποπτου τροχαίου στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Το 1994 δολοφονείται από αγνώστους ο κολομβιανός ποδοσφαιριστής Αντρές Εσκομπάρ, επειδή πέτυχε αυτογκόλ σε αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1994, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να αποκλειστεί η ομάδα της χώρας του από τη διοργάνωση.

Το 2001 εμφυτεύεται η πρώτη τεχνητή καρδιά σε άνθρωπο. Πρόκειται για την AbioCor, που αναπτύχθηκε από την εταιρία AbioMed με έδρα τη Μασσαχουσέτη. Έχει επαναφορτιζόμενη μπαταρία που φορτίζεται από τον ίδιο τον ανθρώπινο οργανισμό. Μπορεί να επεκτείνει την ζωή ανθρώπων των οποίων η καρδιά δεν αντέχει καθόλου, έως και 18 μήνες.
-
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa