Τρέχουν για τα 11,5 δισ.ευρώ...


Λίστες με δαπάνες προς περικοπή σε 9 υπουργεία ανέλαβαν να ετοιμάσουν οι 40 διευθυντές υπουργείων από μετείχαν σε μακρά σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράοτυς υπό τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κύριο Χρήστο Σταϊκούρα, προκειμένου να εξευρεθούν τα 11,5δισ. ευρώ που θα περικοπούν την επόμενης διετία.
 
Οι συζητήσεις αυτές όμως δεν κατέληξαν σε επίσημο πόρισμα για τον προσδιορισμό των δαπανών που μπορούν τελικώς να κοπούν, εφόσον το εγκρίνουν οι Αρχηγοί των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, αλλά φυσικά και η Τρόικα.
 
Παράλληλα έγινε και ενημέρωση για τη μελέτη του ΚΕΠΕ, την οποία είχε ζητήσει η προηγούμενη κυβέρνηση με αντικείμενο τον εντοπισμό δαπανών που μπορούν να περικοπούν.
 
Στη σύσκεψη πάντως έγινε φανερό πως εάν οι περικοπές που τελικώς προτείνουν τα υπουργεία, δεν επαρκούν για να επιτευχθεί ο στόχος των 11,5 δισ. τότε το υπουργείο Οικονομικών θα αναλάβει πρωτοβουλίες για επιπλέον μέτρα, προκειμένου να επιτευχθεί η αναγκαία περιστολή δαπανών.
 
Την Δευτέρα θα συνεχιστούν οι επαφές κλιμακίων αλλά και του υπουργού Οικονομικών με υπουργούς για τα μέτρα αυτά, αφού πρέπει να παρουσιαστεί το όρισμα την Τετάρτη στους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την Κυβέρνηση, για την τελική έγκριση πριν τεθεί προς διαπραγμάτευση με την Τρόικα στις 24 Ιουλίου.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa