ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ (VIDEO)

.Σαν σήμερα το 1923 πεθαίνει ο σπουδαίος έλληνας λογοτέχνης, μεταφραστής και ποιητής, Κωνσταντίνος Θεοτόκης. Θεωρείται ως σημαντικός εκπρόσωπος της Επτανησιακής Σχολής. Συμμετείχε στην επανάσταση της Κρήτης το 1896 και στον Ελληνοτουρκικό πόλεμο των τριάντα ημερών του 1897, ενώ ήταν και μέλος της δημοτικιστικής κίνησης. Τα σημαντικότερα έργα του θεωρούνται το Η τιμή και το χρήμα, Η ζωή και ο θάνατος του Καραβέλα καθώς και ο Κατάδικος.


Το 1942 ξεκινάει η πρώτη μάχη του Ελ Αλαμέιν, κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Οι δυνάμεις του άξονα προσπάθησαν να εισβάλλουν στην Αίγυπτο απειλώντας την βρετανική κατοχή του καναλιού του Σουέζ. Στην πρώτη μάχη οι σύμμαχοι σταμάτησαν προσωρινά την επέλαση του Άξονα, ενώ στην δεύτερη μάχη που ακολούθησε, ανάγκασαν τον εχθρό να υποχωρήσει μέχρι την Τυνησία και έτσι να κλείσει το μέτωπο της Βόρειας Αφρικής. Τεράστιες οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές με τους Συμμάχους να χάνουν πάνω από 26.000 άνδρες και στις δύο μάχες, ενώ οι δυνάμεις του Άξονα έχασαν 47.000 άνδρες.

Το 1979 η Sony παρουσιάζει το Walkman, την σειρά φορητών κασετoφώνων που έκανε πάταγο στην αγορά, ενώ το όνομα Walkman χρησιμοποιείται από την εταιρία μέχρι και σήμερα, στα σύγχρονα φορητά ψηφιακά συστήματα αναπαραγωγής ήχου και βίντεο.

Το 2004 η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ελλάδος κερδίζει στον ημιτελικό του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου την ομάδα της Τσεχίας με 1-0 και προκρίνεται στον τελικό. To γκόλ πετυχαίνει στην παράταση ο Τραϊανός Δέλλας.

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa