1-1 Ο Αστέρας Τρίπολης στο...Μπακού



Λίγη τύχη να 'χε μαζί του ο Αστέρας Τρίπολης και θα έπαιρνε από σήμερα την πρόκριση για την επόμενη φάση των προκριματικών του Europa League. Στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ιστορίας του στο μακρινό Αζερμπαϊτζάν η ομάδα του Σάκη Τσιώλη δεν πήρε αλλά παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στην Ίντερ Μπακού. Η ελληνική ομάδα ήταν ξεκάθαρα ανώτερη από την αντίπαλό της και κατάφερε να ελέγξει τον αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος του.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο με τις δύο ομάδες να χάνουν από μία καλή ευκαιρία. Όμως ο Αστέρας με το 4-4-1-1 του Τσιώλη έδειχνε να ελέγχει απόλυτα το ρυθμό και να αυξομειώνει την ένταση ανάλογα με την περίσταση. Φαίνονταν ότι ήταν ζήτημα λίγης προσοχής και τόλμης για να έρθει το γκολ για τον ελληνικό σύλλογο.
Κόντρα στη ροή του αγώνα το σκορ άνοιξε για την Ίντερ Μπακού. Οι γηπεδούχοι έπιασαν στον ύπνο τον Αστέρα και με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ήρθε το 1-0 στη μοναδική ασυνεννοησία του κεντρικού αμυντικού διδύμου της Ίντερ Μπακού. Αυτό ήταν. Το γκάζι για τους παίκτες του Αστέρα είχε μόλις πατηθεί. Βοηθούμενος του Τσιώλη που έβαλε στο ματς τον Μπακασέτα, ο Αστέρας πήρε ολοκλήρωτικά τα ηνία του αγώνα και στο 65' ισοφάρισε. Δεν έμεινε, όμως, εκεί. Ο ελληνικός σύλλογος προσέχοντας τα νώτα του, έψαχνε την καλή αντεπίθεση. Δημιούργησε φάσεις με τον Περόνε στο τελευταίο δεκάλεπτο αλλά τον σταμάτησε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
Ξεκάθαρα ο Αστέρας είναι καλύτερη και ποιοτικότερη ομάδα από την Ίντερ Μπακού. Το ευρωπαϊκό ταξίδι των Τριπολιτσιωτών μόλις ξεκίνησε.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa