ΠΑΟΚ - Αιντχόφεν 0-2


Με το πρωτάθλημα της Ολλανδίας να ξεκινά στις 11 Αυγούστου, η Αϊντχόφεν εμφανίστηκε αρκετά καλύτερη από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, επικρατώντας 2-0.


Ένα από τα τελευταία της φιλικά παιχνίδια για την έναρξη του ολλανδικού πρωταθλήματος έδινε η Αϊντχόφεν στην Τούμπα και οι Ολλανδοί ήταν αναγκασμένοι να εμφανιστούν απόλυτα έτοιμοι. ΣτΗ Θεσσαλονίκη, η ομάδα του Ντικ Άντβοκαατ ήταν ένα επίπεδο πιο πάνω από την ομάδα του Γιώργου Δώνη, φτάνοντας σχετικά εύκολα στη νίκη με 2-0.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία σημειώθηκε με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών. 


Τότε, ο Λαζάρ βρέθηκε απέναντι στον Τιτόν σε μία ανεπανάληπτη ευκαιρία με τον Ρουμάνο μέσο να αργεί χαρακτηριστικά και να μπλοκάρει ο Πολωνός γκολκίπερ.

Από εκεί και πέρα οι Ολλανδοί ανέκτησαν τον έλεγχο της αναμέτρησης και κατάφεραν να δημιουργήσουν αρκετές επικίνδυνες φάσεις. Έτσι στο 27’ ο Ναρσίνγκ έκανε ωραία ενέργεια και έκοψε την μπάλα στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ με τον Τόιβονεν να ευστοχεί ανοίγοντας το σκορ. 


Στο 32’ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάρτενς κατέληξε στο δοκάρι.

Στην επανάληψη οι δύο προπονητές έκαναν αρκετές αλλαγές με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και να χάνει σημαντική ευκαιρία στο 54’ για να ισοφαρίσει. Τότε, ο Λίνο σούταρε από το ύψος της περιοχής με τον Τιτόν να αποκρούει εντυπωσιακά και στη συνέχεια τον Αθανασιάδη να… πιάνει αέρα.

Στο 63’ οι φιλοξενούμενοι, κέρδισαν φάουλ λίγα εκατοστά έξω από την περιοχή, με τον Στρούτμαν με έναν… κεραυνό να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Κρέσιτς, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0 υπέρ της Αϊντχόφεν που έμεινε μέχρι το τέλος του παιχνιδιού.

Από εκεί και πέρα, δεν υπήρξε κάτι σημαντικό με τον ΠΑΟΚ να μην καταφέρνει να δημιουργήσει ευκαιρίες προς την αντίπαλη εστία, απογοητεύοντας τους περίπου 8.000 φίλους του που βρέθηκαν στην Τούμπα.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa