Εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Microsoft στη Λ. Κηφισίας


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της αστυνομίας για την εμπρηστική επίθεση με βανάκι που σημειώθηκε λίγο πριν τις 04:00 τα ξημερώματα στα γραφεία της Microsoft στη λεωφόρο Κηφισίας είναι πολύ πιθανό να οφείλεται σε ομάδες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Microsoft κα Κομνηνού δήλωσε ότι ακινητοποίησαν τα δύο άτομα ασφαλείας που βρίσκονται στο κτίριο 24 ώρες το 24ωρο και τους είπαν "φύγετε, φύγετε γρήγορα, θα βάλουμε φωτιά στο κτίριο".
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κος Ernst - Jan Stigter δήλωσε ότι δεν τραυματίστηκε κανείς και όλα είναι υπό έλεγχο ενώ ενημέρωσε και όλους τους υπαλλήλους να μην έρθουν στο γραφείο.
Όλα ξεκίνησαν όταν ένα βανάκι με κουκουλοφόρους έφτασε στο χώρο όπου στεγάζονται τα γραφεία της εταιρίας.
Αφού σταμάτησε λίγα μέτρα από την είσοδο, κατέβηκαν απ΄αυτό δυο κουκουλοφόροι.
Ο τρίτος, οδήγησε το βανάκι πάνω στην πόρτα εισόδου, την οποία διέλυσε και βρέθηκε στονπροθάλαμο του κτιρίου.
Μέσα στην καρότσα του βαν, βρέθηκε εμπρηστικός μηχανισμός, που αποτελείτο από δώδεκα γκαζάκια,6 μπιτόνια με βενζίνη, και βόμβες μολότοφ, τον οποίο οι δράστες ενεργοποίησαν, με αποτέλεσμα το βαν να μπουρλοτιάσει και η φωτιά να φτάσει μέχρι τον τρίτο όροφο του κτιρίου.
Ευτυχώς, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής, η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, πριν επεκταθεί και σε άλλους ορόφους. Ωστόσο οι ζημιές στο κτίριο είναι εκτεταμένες.
Η ασφάλεια πλέον προσπαθεί να καταγράψει το υλικό που υπάρχει, ενώ είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται επίθεση με τέτοιο τρόπο σε βάρος κάποιου επιλεγμένου από τους δράστες στόχου.
Το βανάκι, είχε κλαπεί πριν από 1 μήνα από την Κηφισιά, με τις έρευνες να έχουν στραφεί στους δράστες της επίθεσης.


«Προτεραιότητά μας είναι οι άνθρωποί μας και είμαστε ευγνώμονες που δεν υπήρξαν τραυματίες και όλο το προσωπικό είναι ασφαλές» αναφέρει η Microsoft Ελλάδας σε ανακοίνωσή της. 

»Αναμένουμε την ολοκλήρωση των ερευνών της αστυνομίας προκειμένου να σχηματίσουμε ολοκληρωμένη εικόνα για την υπόθεση».

Κάντε Like και Μπείτε αυτόματα στην κλήρωση!Κέρδισε ΔΩΡΕΑΝ delivery από το εστιατόριο της επιλογής σου για 1 εβδομάδα! Πατήστε εδώ
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa