Ιαπωνία: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών και των αγνοουμένων


-Ο αριθμός των νεκρών και των αγνοουμένων της 11ης Μαρτίου 2011 αυξήθηκε σε 18.879 στις 6 Ιουνίου, σύμφωνα με τις υπηρεσίες της ιαπωνικής αστυνομίας.

Τους πρώτους μήνες μετά την τραγωδία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο αριθμός των θυμάτων ξεπερνούσε τις 25.000, καθώς πολλά πτώματα αγνώστου ταυτότητας είχαν εντοπιστεί, όπως πολλές ήταν και οι δηλώσεις εξαφάνισης ανθρώπων, των οποίων τα πτώματα δεν είχαν βρεθεί.

Ωστόσο, με τη διαδικασία ταυτοποίησης, αναθεωρήθηκε προς τα κάτω ο αριθμός των θυμάτων. Επί του παρόντος, οι νεκροί είναι 15.861 και οι αγνοούμενοι 3.018. Παράλληλα, αρκετές εκατοντάδες πτώματα αγνώστου ταυτότητας παραμένουν μέσα στα νεκροτομεία, σε κατάσταση που δύσκολα θα επέτρεπε την αναγνώρισή τους.

Τουλάχιστον 4.000 άνδρες κινητοποιήθηκαν για έρευνες και άλλες απαραίτητες ενέργειες, εκ των οποίων πολλές στη νομαρχία της Φουκουσίμα, όπου η διαδικασία ήταν πολύ πιο δύσκολη εξαιτίας της μόλυνσης με ραδιενέργεια, μετά το δυστύχημα στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νταΐτσι.

Πρόσφατα, η αστυνομία της νομαρχίας Μιγιάγκι στη Βορειοανατολική Ιαπωνία, η οποία επλήγη κυρίως από το τσουνάμι, ανήρτησε στην ιστοσελίδα της σκίτσα θυμάτων προς αναγνώριση, βάσει των χαρακτηριστικών των άψυχων σωμάτων που έχουν βρεθεί.

Μένουν ακόμη 208 πτώματα που δεν έχουν αναγνωριστεί στα νεκροτομεία της νομαρχίας.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa