Καταστροφή στην Θεσσαλία από το χαλάζι


-​Σε απόγνωση βρίσκονται δεκάδες αγρότες στη Θεσσαλία μετά την καταστροφή τουλάχιστον 200.000 στρεμμάτων με σιτηρά , ντομάτα ψυχανθή και βαμβάκι από το χαλάζι.
Με αφορμή αυτό πραγματοποιήθηκε σήμερα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σύσκεψη για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπιστεί. 
Τα ζητήματα που τέθηκαν και ζητήθηκαν από τους φορείς ήταν για το αν θα ενταχθεί η Θεσσαλία στο σύστημα αντιχαλαζικής προστασίας, την καταβολή άμεσα από τον ΕΛΓΑ του συνόλου του ποσού της αποζημίωσης που αφορά στην επαναφορά βάμβακος ως προκαταβολή καθώς και το 50% όλων των 
υπολοίπων αποζημιώσεων και την άμεση ενίσχυση του γεωτεχνικού προσωπικού του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Λάρισας από άλλες περιοχές και την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες το συντομότερο δυνατό.
Μετά την σύσκεψη και τη διάθεση που έδειξε το Υπουργείο να επιλύσει τα προβλήματά τους αναμένεται να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την αποζημίωση των πληγέντων καθώς και οι διαδικασίες για την συνδεδεμένη ενίσχυση βάμβακος.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa