Η … σύλληψη της Γυφτιάς, στη λαϊκή αγορά της Σπάρτης!



Σε συλλήψεις Ρομά προέβη σήμερα 23/6/12 η Αστυνομία στη Σπάρτη μετα από καταγγελίες πολιτών. Συγκεκριμένα στις 10 το πρωί, στην περιοχή της λαϊκής αγοράς, ηλικιωμένη κατήγγειλε ότι μικροί Ρομά της έκλεψαν το καρότσι με την μαναβική και τις τσάντες της. Αμέσως κινητοποιήθηκε αστυνομικός και η ομάδα ΔΙΑΣ, εντόπισαν τους 4 ανήλικους
Κάντε Like και Μπείτε αυτόματα στην κλήρωση!Κέρδισε ΔΩΡΕΑΝ delivery από το εστιατόριο της επιλογής σου για 1 εβδομάδα! Πατήστε εδώ
Ρομά και τους προσήγαγαν στην Διεύθυνση. Έναε από αυτούς ομολόγησε.

Κατά τη διαδικασία προσαγωγής τους στην Αστυνομική Διεύθυνση άλλοι Ρομά διαμαρτυρήθηκαν για την σύλληψη παρενοχλώντας τους Αστυνομικούς ενώ την ίδια στιγμή πολίτες της Σπάρτης ενθάρρυναν την Αστυνομία στο έργο της.
Στο σημείο, έξω ακριβώς από το Μουσείο της Σπάρτης, εμφανίστηκε και ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης κΒέργαδος ο οποίος επαίνεσε τους Αστυνομικούς για τις συλλήψεις ενώ δεν έκρυψε ότι και ο ίδιος έχει πέσει θύμα της βιαιότητάς των Ρομά. Οι πολίτες όμως είχαν αρκετές ενστάσεις για την ανεκτική στάση που τηρεί ο Δήμος έναντι των Ρομά που συστηματικά παραβαίνουν τον νόμο.
Έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας συνεχίστηκαν οι φωνές και οι υστερίες των Ρομά αναγκάζοντας τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Ιωαννίδη να παρέμβη και να ζητήσει την απόλυτη εφαρμογή των νόμων ακόμα και σε θέματα παραβάσεων του Κ.Ο.Κ.
Θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία ενώ οι γονείς των ανηλίκων Ρομά αντιμετωπίζουν την κατηγορία της «παραμέλησης ανηλίκου».
Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ το τελευταίο διάστημα, με τη σύλληψη αρκετών ενήλικων Ρομά, υπήρχε μια σχετική ηρεμία, τώρα αρχίζουν κι ενεργοποιούνται οι ανήλικοι Ρομά.
Το θέμα την παραβατικότητας των Ρομά βασανίζει καθημερινά τόσο την κοινωνία όσο και την Αστυνομία εφόσον, σχεδόν στο σύνολό τους, οι Ρομά περνούν καθημερινά την «κόκκινη γραμμή» που διαχωρίζει την νομιμότητα αλλά και την γραμμή της κοινωνικής ανοχής.
Ήρθε η ώρα Δήμος, Αστυνομία και άλλες αρμόδιες αρχές να καθίσουν, στηυν κυριολεξία, στο ίδιο τραπέζι προβληματισμού και αποφάσεων. Ειδικά σε ότι αφορά τους ανήλικους Ρομά θα πρέπει να εξεταστεί το θέμα της φοίτησής τους στα σχολεία ενώ για τους νέους Ρομά η απασχόλησή τους σε εργασίες που θα τους αποτρέπουν από παραβατικές ενέργειες. Συγχρόνως όμως πρέπει να ισχύει αυστηρά και απαρέγκλιτα ο νόμος για όποιους Ρομά συλλαμβάνονται ή εμπλέκονται σε παραβατικές συμπεριφορές.
πηγη:notospress.gr
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa