Απέδρασε κρατούμενος από το αστυνομικό τμήμα Σπάρτης



“ Ο καταζητούμενος, μαζί με συνεργό του, κατηγορούνται για τις ληστείες στο Lidl το Δεκέμβριο του 2010, στην Εθνική Τράπεζα Σπάρτης το Μάιο του 2011 και την απόπειρα ληστείας στην ίδια τράπεζα, τον Ιούνιο του 2011
ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΟ....ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ.....ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ με ένα απλό «Κλικ»Κάντε Click Εδώ
Με κινηματογραφικό τρόπο επιχείρησαν να αποδράσουν από τα κρατητήρια του ΑΤ Σπάρτης οι δύο Αλβανοί κρατούμενοι, που είχαν συλληφθεί για την απόπειρα ληστείας στην Εθνική Τράπεζα Σπάρτης. 

Συγκεκριμένα, τη νύχτα της Κυριακής 17/6 προς Δευτέρα 18/6, ο 29χρονος Αλβανός με λάμα, που κατόρθωσε να περάσει στα κρατητήρια, έκοψε τα σιδερένια κάγκελα

στο παράθυρο του wc του κρατητηρίου (Δείτε φωτό). Γύρω στις 03:15 αυτός και ο συνεργός του, βγαίνοντας από το παραβιασμένο παράθυρο, πήδηξαν από τον πρώτο όροφο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας. Αμέσως, έγιναν αντιληπτοί από τον φρουρό της πύλης, ο οποίος και τους καταδίωξε για να συλλάβει τον έναν. Ο αδίστακτος 29χρονος, διέφυγε, τελικά, με αυτοκίνητο (λευκό μάρκας Citroen), στο οποίο τον περίμενε συνεργός. 

Σήμανε συναγερμός, περιπολικά της αστυνομίας ξεκίνησαν καταδίωξη και ανάγκασαν τον μελαχρινό νεαρό δραπέτη και το συνεργό του να εγκαταλείψουν το όχημά τους, αφού έπεσαν σε αδιέξοδο στο πάρκινγκ του ΚΤΕΛ Λακωνίας. 


Από εκεί, πεζοί διέφυγαν μέσα από τα κτήματα, μάλλον προς τον ποταμό Ευρώτα και καταζητούνται από τις Αρχές. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό με πάνοπλους αστυνομικούς (φωτό), ενώ κατά πληροφορίες προκύπτουν χρήσιμα στοιχεία από το αυτοκίνητο διαφυγής, αλλά και από τον συλληφθέντα δραπέτη.
Οι δύο δραπέτες έχουν διαπράξει σειρά ληστειών στην Πελοπόννησο, στη Λακωνία και είχαν συλληφθεί κατά την απόπειρα μιας ακόμα ληστείας. Σήμερα επρόκειτο να οδηγηθούν στον Ανακριτή Σπάρτης. Σημειώνεται ότι στο κελί υπήρχε και τρίτος κρατούμενος προς απέλαση ο οποίος, όμως, δε συμμετείχε στην απόδραση. Από το Αστυνομικό Τμήμα Σπάρτης σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος των δυο αλλοδαπών για την απόδραση, καθώς και κατά του αστυνομικού - σκοπού κρατητηρίων για ελευθέρωση κρατουμένου από αμέλεια.
Τέλος, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο σκοπός των κρατητηρίων τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
ΠΗΓΗ:Notospress.gr
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa