Δείτε τι δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την συνάντησή του με τον αρχηγό της ΝΔ. [ΒΙΝΤΕΟ]


Αμέσως μετά την συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει κυβέρνηση και ήδη το ζητούμενο είναι οι διεργασίες για την Σύνοδο των Βρυξελλών, προκειμένου να αναθεωρηθούν παράγραφοι του Μνημονίου που έχουν προκαλέσει ανεργία και ανέχεια στην ελληνική κοινωνία.
Αφού προηγήθηκε συνάντηση με την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα με εξωκοινοβουλευτικά στελέχη.
Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε:
"Οι κοινοβουλευτικές προϋποθέσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης έχουν διαμορφωθεί. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αναλαμβάνουν αναλογικά το βάρος της συνευθύνης τους για την αναθεώρηση του Μνημονίου, αλλά και την αναθεώρηση της ελληνικής κρίσης. Άλλοι αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο σχήμα αυτό.
Άρα, η Ελλάδα έχει κυβέρνηση και αυτό θα μεταφερθεί στο κρίσιμο ραντεβού του Eurogroup την επόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες από τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γιάννη Ζαννιά".
Όσον αφορά στα πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ που θα προσχωρήσουν στη νέα κυβέρνηση, ο ίδιος δήλωσε ότι "αυτά θα διευθετηθούν το αργότερο μέχρι το βράδυ και σημείωσε ότι είναι κρίμα που ο  ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να συμμετάσχει στη διαδικασία διαπραγμάτευσης".
Στην κυβέρνηση, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, "μπορούμε να μετάσχουμε με εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα που έχουν τη γνώση και την εμπειρία να διαχειριστούν με επιτυχία τομείς του κυβερνητικού έργου, ενώ όπως εκτίμησε, 16 υπουργοί συμπεριλαμβανομένου του υπουργείου Ναυτιλίας που πρέπει να ανασυσταθεί, και 12 υφυπουργοί αρκούν για ένα λειτουργικό κυβερνητικό σχήμα".
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι το κρισιμότερο από όλα τα θέματα είναι η συγκρότηση και λειτουργία της εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης και κατέληξε: "Οι εξελίξεις θα είναι γρήγορες και πρέπει να ετοιμαστούμε πολύ καλά για την άλλη εβδομάδα. Άρα αυτό το διήμερο στις Βρυξέλλες θα είναι κρίσιμο για την αναθεώρηση του Μνημονίου που είναι το σαράκι της ανεργίας και άλλων δεινών της κοινωνίας".

Ευ. Βενιζέλος Αναλαμβάνουμε την εθνική συνευθύνη από fon1972
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa