Και όμως....Αυτό το πόστερ να κοστίζει ένα εκατομμύριο δολάρια;


Το διάσημο πόστερ που σχεδίασε ο Heinz Schulz-Neudamn για την κλασική science fiction ταινία του Fritz Lang, "Metropolis", βγαίνει ξανά σε δημοπρασία, Αυτή τη φορά η τιμή του μπορεί να φτάσει το ένα εκατομμύριο δολάρια.
Σχεδιάστηκε το 1927 από τον Γερμανό ζωγράφο Heinz Schulz-Neudamn για την κλασική ταινία του Fritz Lang "Metropolis" και πωλήθηκε το 2005 στην τιμή-ρεκόρ (για πόστερ) των 690.000 δολαρίων. Τώρα, το πανάκριβο πόστερ, δημοπρατείται ξανά και αυτή τη φορά η τιμή του αναμένεται να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο δολάρια. 
Σύμφωνα με το "The Hollywood Reporter", εκτός από το πόστερ που θα δημοπρατηθεί, υπάρχουν μόλις τρία ακόμα γνωστά αντίγραφα: ένα στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, ένα στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Αυστρίας και ένα ακόμα σε μια ιδιωτική συλλογή, που φημολογείται ότι ανήκει στο Leonardo DiCaprio. Έτσι δικαιολογείται και η αστρονομική του τιμή.
 
Ο Sean Linkenback, ειδικός σε θέματα πόστερ (ναι, υπάρχει και τέτοιος) έχει πει σχετικά σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξή του στο blog Bleeding Cool: "Νομίζω ότι η υψηλή τιμή του οφείλεται στο γεγονός ότι το πόστερ δεν ήταν ποτέ διαθέσιμο στο κοινό, δεν μπορούσες να το αγοράσεις κάπου και απλώς να το πας στο σπίτι σου".
Η ημερομηνία διεξαγωγής της δημοπρασίας θα ανακοινωθεί σύντομα.

Κάντε Like και Μπείτε αυτόματα στην κλήρωση!Κέρδισε ΔΩΡΕΑΝ delivery από το εστιατόριο της επιλογής σου για 1 εβδομάδα! Πατήστε εδώ
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa