"Να σέβεστε την Ιταλία"

-
Πανευτυχής ο Τσέζαρε Πραντέλι ανέφερε μετά τον μεγάλο ημιτελικό με την Γερμανία πως η Ιταλία έκανε ένα μεγάλο ματς, υπογράμμισε πως όλοι θα πρέπει να είναι… προσεκτικοί όταν μιλάνε για τη «σκουάντρα ατζούρα», εννοώντας να μην την… ξεγράφουν. Έσταζε… μέλι για τον Μάριο Μπαλοτέλι, ενώ αναφέρθηκε και στον τελικό του EURO επισημαίνοντας πως η Ισπανία μπορεί να είναι το φαβορί, αλλά-όπως είπε-στο μεγάλο ραντεβού θα… παίξει και η Ιταλία!
«Κάναμε μια φανταστική πορεία. Δώσαμε το παράδειγμα αφοσίωσης στη φανέλα και στην εθνική. Θέλω να πω ότι όταν μιλάμε για την Ιταλία θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Σε γενικές γραμμές κάναμε μία εξαιρετική εμφάνιση και αξίζαμε την πρόκριση. Αυτό που έχει σημασία είναι πως δείξαμε πόσο πολύ νοιαζόμαστε για τη φανέλα με το εθνόσημο. Όλοι θα πρέπει να δείχνουν σεβασμό όταν μιλούν για την Ιταλία», ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της «σκουάντρα ατζούρα» και συνέχισε: «Ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια έχοντας πολλά προβλήματα και μέσα σε κρίση με όσα είχαν γίνει στη χώρα, ενώ και ο Κασάνο δεν ήταν απόλυτα έτοιμος».
Για το αγωνιστικό κομμάτι ανέφερε: «Είμαι περήφανος για την ομάδα μου. Είμαστε ένα σύνολο με πολλές ιδέες για τον τρόπο που θέλουμε να παίζουμε. Στα τελευταία 15 λεπτά χάσαμε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να κάνουμε το 3-0 και κάποιοι παίκτες μας δεν είχαν άλλες δυνάμεις, με αποτέλεσμα να υποχρεωθούμε να παίξουμε αμυντικά. Ήμασταν αναγκασμένοι να προστατέψουμε την περιοχή μας και το τέρμα, αλλά στο υπόλοιπο του αγώνα κάναμε ένα πολύ μεγάλο ματς. »
Για τον τελικό ανέφερε με έμφαση: «Η Ισπανία είναι το φαβορί, αλλά είμαστε και εμείς στον τελικό…Δεν έχουμε χρόνο να πανηγυρίσουμε. Η Ισπανία είναι το φαβορί λόγω εμπειρίας και συνέχειας που έχει σε αυτό το επίπεδο. Εμείς έχουμε τα όπλα μας. Βάλαμε δύο γκολ πολύ όμορφα και έχουμε να προχωρήσουμε και άλλο μπροστά. Νικήσαμε την Γερμανία που είναι μία μεγάλη ομάδα».
Για τον Μάριο Μπαλοτέλι υπογράμμισε: «Αυτό ήταν το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του. Τώρα ξεκινάει η καριέρα του. Ο Μπαλοτέλι ήταν πολύ καλός, όπως και όλοι οι παίκτες μου. Μία ομάδα χρειάζεται πλάνο για να φτάσει στο στόχο της κι ο Μάριο ακολούθησε αυτό το πλάνο».
Πηγή: pamesports.gr
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa