Αποκάλυψη βόμβα για το AIDS στην Ελλάδα

-Φουντώνει η επιδημία του AIDS στην Ελλάδα!


 Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της «αυτοψίας» που διενήργησαν ξένοι ειδικοί στη χώρα μας, η αύξηση της συχνότητας του ιού HIV δεν αφορά μόνο ιερόδουλες και χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών, αλλά και άντρες που συνευρίσκονται με άλλους άντρες.


Γυναίκα, εκδιδόμενη που κάνει ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών ουσιών... Αυτή ήταν, σύμφωνα με τις τελευταίες αποκαλύψεις σχετικά με τις δεκάδες ιερόδουλες που βρέθηκαν θετικές στον ιό του AIDS, η «ταυτότητα» του οροθετικού ατόμου στην Ελλάδα εν έτει 2012.


Ομως, νέα στοιχεία που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας έρχονται να ανατρέψουν την παραπάνω αντίληψη, δείχνοντας ότι το AIDS δεν αφορά μόνο τις ευπαθείς ομάδες, όπως οι χρόνιοι χρήστες ναρκωτικών και οι εκδιδόμενες γυναίκες, αλλά και ομάδες του γενικού πληθυσμού που και δεκαετίες πριν είχαν καταγράψει «έκρηξη» νέων κρουσμάτων, όπως οι ομοφυλόφιλοι άντρες.


Αν σε αυτούς προσθέσει κανείς και τους νεαρούς άντρες που εκδίδονται για λίγα ευρώ στις πιάτσες της Αθήνας -και οι οποίοι δεν έχουν ελεγχθεί ποτέ για λοιμώδη νοσήματα-, αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος.


Η διαπίστωση ότι η αύξηση της συχνότητας της λοίμωξης HIV αφορά κυρίως άνδρες που έχουν ερωτική επαφή με άλλους άντρες -αλλά και χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών- ανήκει στους ξένους εμπειρογνώμονες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), του Ευρωπαϊκού Περιφερειακού Γραφείου του ΠΟΥ (WHO) και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης και Ελέγχου της Τοξικομανίας (EMCDDA).


 Εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών φορέων υγείας επισκέφθηκαν τη χώρα μας στις 28 και 29 Μαΐου και αξιολόγησαν το πρόβλημα της HIV/AIDS λοίμωξης στην Ελλάδα, ενώ συζήτησαν και με Ελληνες ομολόγους τους τα επιδημιολογικά δεδομένα, αλλά και πρόσφατα δεδομένα μοριακών αναλύσεων σχετικά με το AIDS, τόσο στο σύνολο του πληθυσμού όσο και στις ευπαθείς ομάδες ατόμων.


«Οι ξένοι εμπειρογνώμονες που επισκέφθηκαν τη χώρα μας έμειναν πολύ ευχαριστημένοι από τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί τον τελευταίο καιρό και από τη γρήγορη ανταπόκριση που επιδείξαμε μόλις αντιληφθήκαμε το πρόβλημα» τόνισε στην «Espresso» η Τζένη Κρεμαστινού, πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ που σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ διοργάνωσε την επίσκεψη των ευρωπαϊκών φορέων στη χώρα μας, και πρόσθεσε:


«Οπως διαπιστώθηκε, η κύρια οδός μετάδοσης του ιού είναι οι άντρες που έρχονται σε ερωτική επαφή με άλλους άντρες, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι Ελληνες. Είναι άνθρωποι που διαπίστωσαν κάποια στιγμή ότι έχουν πρόβλημα υγείας και υπεβλήθησαν σε εξετάσεις»


Καταλήγοντας η κυρία Κρεμαστινού, είπε ότι από το 2010 μέχρι το 2011 έχει καταγραφεί αύξηση της τάξεως του 52% στα νέα κρούσματα.


Τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών φορέων θα συζητηθούν στην επικείμενη συνάντηση Υψηλού Επιπέδου με θέμα «AIDS και άλλα μεταδοτικά νοσήματα σε ευπαθείς και περιθωριοποιημένες ομάδες πληθυσμού στην Ευρώπη: Μετανάστες, εκδιδόμενα άτομα, χρήστες ναρκωτικών ουσιών», που θα οργανώσει το υπουργείο Υγείας στην Αθήνα στις 21 Ιουνίου.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa