Επίδειξη δύναμης έκανε η Ισπανία 4-0 την Ιρλανδία

Καταιγιστική ήταν η κάτοχος του τροπαίου και παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία που έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Ιρλανδία την οποία διέσυρε με 4-0 για την 2η αγωνιστική του Γ' ομίλου στο EURO. 


Δύο τέρματα για τους «φούριας ρόχας» πέτυχε ο Τόρες (4', 70') και από ένα οι Σίλβα (49') και Φάμπρεγκας (83').
ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΟ....ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ.....ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ με ένα απλό «Κλικ»Κάντε Click Εδώ

spain goalΗ πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήταν για τους Ιρλανδούς στο 2ο λεπτό με τον Κοξ να απειλεί τον Κασίγιας αλλά τον κίπερ της Ρεάλ να κρατάει την εστία του ανέπαφη. Από το σημείο εκείνο και μετά η Ισπανία ήταν μόνιμα στην επίθεση έπαιζε το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι την Ιρλανδία και στο 4' άνοιξε το σκορ με τον Φερνάντο Τόρες που ξανασκόραρε σε EURO μετά τον τελικό του 2008. Ο φορ της Τσέλσι μπήκε στη περιοχή και με δυνατό σουτρ έστειλε τη μπάλα στον ουρανό της εστίας του Γκίβεν για το 1-0. Οι κάτοχοι του τίτλου δεν σταμάτησαν και συνέχισαν να δημιουργούν και να χάνουν τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη. Στο 7' σουτ του Σίλβα μπλόκαρε ο Γκίβεν, στο 8' ο Τόρες αστόχησε, στο 16' πλασέ του Πικέ είπε «όχι» και πάλι ο Γκίβεν όπως και στο 23' σε σουτ του Ινιέστα. Στο 25' πάλι ο Σίλβα έψαξε το 2-0 με κεφαλιά-ψαράκι, στο επόμενο λεπτό το μακρινό σουτ του Τσάβι Αλόνσο κόντραρε σε σώματα και η μπάλα έφυγε κόρνερ, ενώ στο 42' το πλασέ του Τσάβι μπλόκαρε ο κίπερ της Ιρλανδίας. Νέα σωτήρια επέμβαση για τον Γκίβεν στο 44' σε σουτ του Αρμπελόα, ενώ στο 45' ο Τσάβι αστόχησε. Η Ιρλανδία περιορίστηκε σε... παθητικό ρόλο και στο δεύτερο ημίχρονο με τους «φούριας ρόχας» να κάνουν πάρτι στο δεύτερο μισό καθώς ήταν πιο εύστοχοι και έφτασαν εύκολα στη νίκη με το ευρύ σκορ.
silva goalΣτη πρώτη επίθεση της Ισπανίας στο δεύτερο 45αλεπτο ο Ντάβιντ Σίλβα βρήκε δίχτυα με κοντινό πλασέ (2-0 49'), ενώ στο 55' ο Γκίβεν πραγματοποίησε την απόκρουση της διοργάνωσης (μέχρι τώρα) καθώς με έπεσε στη γωνία του και με γροθιά έδιωξε τη μπάλα στο σουτ του Τσάβι. Ωστόσο στο 70' δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το τρίτο γκολ της Ισπανίας από τον Φερνάντο Τόρες που βγήκε στη πλάτη της άμυνας και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα 3-0. Οι Ιρλανδοί είχαν ία καλή στιγμή στο 75΄με τον Ρόμπι Κιν αλλά το σουτ απέκρουσε ο Κασίγιας και στο 83' ο Φάμπρεγκας που αντικατέστησε τον Τόρες διαμόρφωσε με δυνατό διαγώνιο σουτ το τελικό 4-0. Η Ισπανία την επόμενη αγωνιστική (18/6) θα αντιμετωπίσει την Κροατία, ενώ η Ιρλανδία που αποκλείστηκε και μαθηματικά από την διοργάνωση θα δώσει το τελευταίο παιχνίδι της στο φετινό EURO κόντρα στην Ιταλία.
Κίτρινες: Τσάμπι Αλόνσο, Χάβι Μαρτίνεθ - Γουϊλαν, Κιν, Σεντ Λέτζερ
Διαιτητής: Πέντρο Προένσα (Πορτογαλία)
Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Αρμπελόα, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Ζόρντι Αλμπα, Μπούσκετς, Τσάμπι Αλόνσο (65΄ Χάβι Μαρτίνεθ), Ινιέστα (80΄ Σάντι Καθόρλα), Τσάβι, Νταβίντ Σίλβα, Τόρες (74΄ Φάμπρεγας)
Ιρλανδία (Τζιοβάνι Τραπατόνι): Γκίβεν, Ο΄Σέι, Σεντ Λέτζερ, Νταν, Γουόρντ, ΜακΓκίντι, Γουϊλαν (80΄ Γκριν), Αντριους, Νταφ (76΄ ΜακΚλίν), Κιν, Κοξ (46΄ Γουόλτερς)

tores goalΓ΄ ΟΜΙΛΟΣ
10 Ιουνίου Γκντανσκ Ισπανία-Ιταλία 1-1
Πόζναν Ιρλανδία-Κροατία 1-3
14 Ιουνίου Πόζναν Ιταλία-Κροατία 1-1
Γκντανσκ Ισπανία-Ιρλανδία 4-0
18 Ιουνίου Γκντανσκ Κροατία-Ισπανία (21:45)
Πόζναν Ιταλία-Ιρλανδία (21:45)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Ισπανία 2 1-1-0 5-1 4
Κροατία 2 1-1-0 4-2 4
Ιταλία 2 0-2-0 2-2 2
Ιρλανδία 2 0-0-2 1-7 0
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa