Νεκρός 28χρονος πυροσβέστης- Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Ελευσίνα - Σαλαμίνα


Τραγικό τέλος για έναν 28χρονο πυροσβέστη που έδινε μάχη με τις φλόγες στην Ελευσίνα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άτυχος πυροσβέστης ένιωσε δυσφορία και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο. Ο θάνατός του πιθανότατα προκλήθηκε από ανακοπή καρδιάς.
Πρόκειται για τον οδηγό του περιφερειάρχη Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος ο οποίος συντόνιζε την επιχείρηση κατάσβεσης.
Εξιτήριο πήραν από το Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου είχαν μεταφερθεί με προβλήματα από την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο, δύο πυροσβέστες. Ο ένας αντιμετώπιζε οφθαλμολογικό πρόβλημα και ο δεύτερος αναπνευστικό, δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες και επέστρεψαν στα σπίτια τους, καθώς η κατάστασή τους δεν ενέπνεε ανησυχία.
Η φωτιά νωρίτερα μεταφέρθηκε εντός του στρατοπέδου της 112 Πτέρυγας Μάχης στην Ελευσίνα, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Όμως τελικά τέθηκε υπό έλεγχο ενώ την περιοχή συνεχίζουν να διαβρέχουν ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος CL-415 και δύο CL-215.
Οι φλόγες όμως κατέστρεψαν καταυλισμό τσιγγάνων, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματίες. Γενικά, η φωτιά απείλησε αποθήκες, σπίτια, εργοστάσια και πέρασε μέσα από αυλές πάνω από το Θριάσιο Νοσοκομείο.

Κλειστή παραμένει η Λεωφόρος ΝΑΤΟ.
Επίσης η φωτιά πέρασε μέσα από  την περίφραξη του στρατιωτικού αεροδρομίου της Ελευσίνας και  οι πυροσβέστες κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μη φτάσουν οι φλόγες στις αποθήκες με τα πυρομαχικά και τα καύσιμα.
Εν τω μεταξύ, 38 πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει το τελευταίο 24ωρο σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ υπό έλεγχο είναι και η φωτιά στον Αγιο Αντώνιο Σαλαμίνας. Οι φλόγες πέρασαν μέσα από τον οικισμό και έχουν προκαλέσει ζημιές στις αυλές πολλών σπιτιών, ενώ  σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία έχουν καεί και σπίτια στην περιοχή Βασιλικά.
Επίσης υπό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές στην Καραθώνα Ναυπλίου και στη θέση Προσήλιο Βοιωτίας, ενώ σε ύφεση βρίσκεται και η φωτιά στο Στεφάνι Κορινθίας όπου από το μεσημέρι οι πυροσβέστες δίνουν  μάχη με τις φλόγες. ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa