ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ (VIDEO)



Σαν σήμερα το 1905  το κατώτερο πλήρωμα του θωρηκτού Ποτέμκιν ξεσηκώνεται εναντίον των αξιωματικών, υψώνει κόκκινη σημαία και αγκυροβολεί στα ανοιχτά της Οδησσού, καλώντας τους ναυτικούς των υπόλοιπων πλοίων και τους πολίτες σε γενικευμένο ξεσηκωμό εναντίον του τσάρου. Αν και τελικά η εξέγερση έληξε άδοξα με τη φυγή των στασιαστών στη Ρουμανία, ο απόηχός της υπήρξε μεγάλος τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, σε βαθμό που θεωρείται προάγγελος της Επανάστασης του 1917.

Το 1999 πεθαίνει ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, στρατιωτικός, πραξικοπιματίας και πρωτεργάτης της κατάλυσης της ελληνικής δημοκρατίας κατά την Χούντα των Συνταγματαρχών του 1967 με 1974. Έθεσε τον εαυτό του πρωθυπουργό από τη 1 Ιουνίου έως τις 25 Νοεμβρίου του 1973. Επίσης ήταν οργανωμένος πράκτορας της CIA. Μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας καταδικάστηκε σε θάνατο, ποινή που μετατράπηκε σε ισόβια δεσμά.


Το 2009 πεθαίνει ο αγαπημένος κακός του ελληνικού κινηματογράφου Σπύρος Καλογήρου. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1955 με την ταινία «Ο αγαπητικός της Βοσκοπούλας», ενώ συνολικά είχε παίξει σε περισσότερες από 60 ταινίες. Αξέχαστη ήταν η ερμηνεία του στην ταινία Λόλα (1964), όπου είπε τη διάσημη ατάκα «Ήταν πολλά τα λεφτά, Άρη».

Κάντε Like και Μπείτε αυτόματα στην κλήρωση!Κέρδισε ΔΩΡΕΑΝ delivery από το εστιατόριο της επιλογής σου για 1 εβδομάδα! Πατήστε εδώ
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa