Τουλάχιστον 100 νεκροί στην πολη Χάμα

-«Έχουμε περίπου 100 νεκρούς στα χωριά αλ Κουμπέιρ και Μααρζάφ, μεταξύ των οποίων βρίσκονται περίπου 20 γυναίκες και 20 παιδιά», δήλωσε ο Μοχάμεντ Σέρμινι, εκπρόσωπος του CNS, ο οποίος κατηγόρησε τις δυνάμεις του καθεστώτος και τις πολιτοφυλακές του ότι βρίσκονται πίσω από αυτήν τη σφαγή, όπως την χαρακτήρισε.


Ο ίδιος κάλεσε εξάλλου τους διεθνείς παρατηρητές, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με την επίβλεψη της κατάπαυσης του πυρός, η οποία ισχύει από τις 12 Απριλίου, αλλά παραβιάζεται καθημερινά, να επισκεφθούν τα χωριά αυτά.
Για σφαγή έκανε λόγο και ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν. Ο ίδιος δήλωσε ότι υπάρχουν 87 νεκροί, αλλά σημείωσε ότι ο απολογισμός αυτός δεν είναι ο τελικός.
«Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι η σφαγή έγινε έπειτα από το βομβαρδισμό των δύο χωριών, στα οποία εισήλθαν στη συνέχεια πολιτοφύλακες οι οποίοι σκότωναν τους κατοίκους τους.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa