Oι κινήσεις Βενιζέλου μετά τη διερευνητική εντολή είναι...

-Την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, μειωμένη κατά τρία τέταρτα συγκριτικά με εκείνη που εξελέγη τον Οκτώβριο του 2009 συγκαλεί στις 12 το μεσημέρι ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.


Ο κ. Βενιζέλος επιδιώκει μία πρώτη επαφή με τους νέους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προτού λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια την διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ενώ αύριο το πρωί συγκαλεί στην Ιπποκράτους και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ στην πρώτη επίσημη συνεδρίαση οργάνου μετά την εκλογική συντριβή της προηγούμενης Κυριακής.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε χθες να αξιοποιήσει όσο μπορεί την διερευνητική εντολή επομένως να συναντηθεί με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς κομμάτων που έχουν φιλοευρωπαϊκή κατεύθυνση.

Σε πρώτη φάση θα καλέσει τους Φώτη Κουβέλη και Πάνο Καμμένο από την ΔΗΜΑΡ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες με τους οποίους δεν έχει συναντηθεί στο πλαίσιο της ανάθεσης των διερευνητικών εντολών, ενώ αργότερα –ίσως και αύριο- θα συναντηθεί με τους Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα.

Στόχος του κ. Βενιζέλου είναι η συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες) ή ως εναλλακτική η συγκρότηση μίας κυβέρνησης με την συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και Ανεξάρτητων Ελλήνων που θα έχει την στήριξη του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα φαίνεται πως θα επιμείνει σ' αυτήν την κατεύθυνση και στην περίπτωση που οι προσπάθειές του δεν τελεσφορήσουν κατά την διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Βενιζέλος επιδιώκει να δείξει στους πολίτες ότι το ΠΑΣΟΚ είναι μία πολιτική δύναμη ευθύνης και γι' αυτό τον λόγο θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την συγκρότηση μιας κυβέρνησης σταθερότητας.

Παράλληλα βεβαίως όπως δείχνουν οι κινήσεις του επιθυμεί η χώρα να μην οδηγηθεί και πάλι σε εκλογές προκειμένου ο ίδιος να έχει αρκετό χρόνο στην διάθεσή του ώστε να προχωρήσει στην ανασύνταξη του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως χθες τόσο ο Θόδωρος Πάγκαλος όσο και ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος της Αριστερής Πρωτοβουλίας ζήτησαν την διενέργεια έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa