Τα highlights του τελικού Europa League [ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ]

-Ο Φαλκάο πέτυχε δύο τέρματα, ο Ντιέγκο ένα και οδήγησαν την Ατλέτικο Μαδρίτης στην 2η κατάκτηση του Europa League τα τρία τελευταία χρόνια, μετά τη νίκη της με 3-0 επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο στον τελικό του Βουκουρεστίου.

Το γρήγορο γκολ του Φαλκάο στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης, διαμόρφωσε από νωρίς ειδικές συνθήκες στον αγώνα καθώς έβαλε την άπειρη και νεανική ομάδα της Μπιλμπάο στη διαδικασία να κυνηγάει το σκορ. 


Οι Μαδριλένοι, λειτουργώντας ψύχραιμα και με σίγουρες μεταβιβάσεις έβαλαν ρυθμό στο παιχνίδι τους και πίεσαν την άμυνα των Βάσκων για ένα δεύτερο γκολ, κάτι που κατάφεραν με ακόμη μια εξαιρετική ενέργεια του Φαλκάο στο 34'.

Η Αθλέτικ αν και έδειχνε να θέλει, δεν μπορούσε να αντεπιτεθεί ορθόδοξα και να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα τον "ροχιμπλάνκος". Στο δεύτερο ημίχρονο και μετά από το πρώτο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Μπιέλσα πήραν τα ηνία από τους συμπατριώτες τους, απείλησαν με διαδοχικές ευκαιρίες τον Κουρτουά, ωστόσο πότε ο γκολκίπερ των Μαδριλένων, πότε η άμυνα και το δοκάρι, δεν τους επέτρεψαν να πετύχουν κάποιο γκολ.

Από τη στιγμή που η Αθλέτικ δεν κατάφερε να πετύχει ένα γκολ και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, ο Ντιέγκο βρήκε ανοργάνωτη την άμυνά της, ¨"χόρεψε" τρεις Βάσκους και με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε στο 85' το τελικό 3-0.

Το τέλος του αγώνα βρήκε την Ατλέτικο Μαδρίτης να πανηγυρίζει έξαλλα την 2η κατάκτηση Europa League τα τρία τελευταία χρόνια και τους παίκτες της Αθλέτικ να ξεσπούν σε λυγμούς. "Τραγική" φιγούρα ο Μουνιαΐν ο οποίος άρχισε να κλαίει από το 3-0 του Ντιέγκο και δεν σταμάτησε ούτε μετά την στέψη των τροπαιούχων.
Ηγέτης και πρόσωπο του αγώνα ο Φαλκάο ο οποίος πανηγυρίζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την κατάκτηση του τροπαίου, καθώς στον περσινό τελικό της διοργάνωσης ήταν ο ηγέτης της Πόρτο στη νίκη επί της Μπράγκα.
Τα highlights του τελικού
Οι τροπαιούχοι
Τα κλάματα των παικτών της Μπιλμπάο

pamesports.gr
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa