Facebook: Νομοσχέδιο για την προστασία των κωδικών από εργοδότες


Τέλος στα αυξανόμενα κρούσματα εργοδοτών που ζητούν τους κωδικούςτου Facebook των υπαλλήλων τουςέρχεται να δώσει νέο νομοσχέδιο στις ΗΠΑ.
Με πρωτοβουλία δύο μελών του Κογκρέσου, το νομοσχέδιο SNOPA(Social Networking Online Protection Act) επιχειρεί να προστατεύσει τους κωδικούς των εργαζομένων από τα αφεντικά τους, επιβάλλοντάς τους μάλιστα πρόστιμο έως και 10.000 δολαρίων.
Υπό την προστασία του ίδιου νομοσχεδίου θα βρίσκονται επίσης τα σχολεία και ταπανεπιστήμια, καθώς πρόσφατα υπήρξαν παρόμοια περιστατικά τόσο με διδακτικό προσωπικό όσο και μαθητές και σπουδαστές.
«Υπήρξαν αμέτρητα παραδείγματα εργοδοτών που απαίτησαν να μάθουν τονκωδικό υποψήφιων εργαζομένων ως μέρος της διαδικασίας πρόσληψής τους», ανέφερε ο Eliot Engel, ο ένας εκ των δύο μελών του Κογκρέσου που κατέθεσαν τοSNOPA την Παρασκευή.
Πρόσθεσε επίσης ότι είναι απαραίτητο οι κωδικοί των κοινωνικών δικτύων να έχουν την ίδια προστασία με τα emails αλλά και τους τραπεζικούς κωδικούς.
Να θυμίσουμε πως ακόμη και το ίδιο το Facebook ανακοίνωσε πως απαγορεύεται να ζητήσεις τον προσωπικό κωδικό ενός χρήστη, και μάλιστα έχουν ξεκινήσει νομικές διαδικασίες για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα και να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά.
mediagate
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa