C-1. Ένα ηλεκτρικό smartphone για τις καθημερινές μετακινήσεις.



-Με ένα πρωτότυπο να εκτίθεται στο Maker Faire στην Bay Area 2012, το «C-1» είναι ένα ηλεκτρικό όχημα που συνδυάζει την αποτελεσματικότητα στις αστικές μετακινήσεις  και το μικρό μέγεθος ανάλογο μιας μοτοσικλέτας με την ασφάλεια και την ανθεκτικότητα του αυτοκινήτου.
Το όχημα έχει το παρατσούκλι «το τροχαίο smartphone» και αυτό δεν είναι άσχετο με το γεγονός ότι προσφέρει α εκτεταμένη συνδεσιμότητα σε κινητές συσκευές υψηλής τεχνολογίας, προσφέρει συνεχή ενημέρωση για την κίνηση στους δρόμους και τις καιρικές συνθήκες, ενώ μπορεί να του ζητήσετε να επιλέξει διαδρομή για να αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις (έργα στους δρόμους κλπ).
Το «C-1» χρησιμοποιεί ηλεκτρονικά ελεγχόμενο γυροσκόπια που  κρατάει το όχημα πάντα σε ισορροπημένη θέση. Στην οποία (όρθια θέση) παραμένει ακόμη και στην περίπτωση σύγκρουσης.
Η πλήρης φόρτιση των μπαταριών διαρκεί από 4 έως 6 ώρες. Το όχημα αναπτύσσει τελική ταχύτητα 190 χλμ./ώρα ενώ με πλήρως φορτισμένες τις μπαταρίες μπορεί  να καλύψει απόσταση 240 έως 350 χιλιομέτρων.
Μπορεί να μοιάζει αρκετά φουτουριστικό, όμως όπως λέγεται το δίθυρο, διθέσιο  μοντέλο παραγωγής θα είναι διαθέσιμο το 2014. Και ο στόχος είναι η τιμή του να κυμαίνεται από 12.000 έως 16.000 δολάρια ΗΠΑ.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa