Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν την πρώτη τους Νίκη... [ΒΙΝΤΕΟ]


Των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης σήμερα, αλλά στο κατάμεστο ΣΕΦ γιόρτασαν των... αγίων Κωνσταντίνου Παπανικολάου και του Γεωργίου Πρίντεζη.
 Με καταπληκτική εμφάνιση των δύο φόργουορντ ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 επί του Παναθηναϊκού με 84-78 και προηγείται για πρώτη φορά σε σειρά τελικών από το '99!



Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν παρότι έχασαν 16 βολές (20/36), διότι υπήρχε τεράστια διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων στις αθλητικές ικανότητες. Οι Κώστας Παπανικολάου, Γιώργος Πρίντεζης και Κάιλ Χάινς… πετούσαν πάνω από τους αντιπάλους τους και είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ολυμπιακός πήρε παραπάνω τέσσερα επιθετικά ριμπάουντ από τους «πράσινους» και έκανε 5 κοψίματα έναντι κανενός του αντιπάλου του.

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο δεκάλεπτο επέβαλλε τον ρυθμό, που τον εξυπηρετεί πήγε, δηλαδή, το ματς σε «σετ» παιχνίδι με καλές συνεργασίες του Δημήτρη Διαμαντίδη με τους ψηλούς απέναντι στην νευρική ομάδα του Πειραιά, που είχε 7 λάθη και μια ασιστ. Έτσι οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 20-14 λίγο πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Στην δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός με τους Παπανικολάου, Πρίντεζη και Χάινς στην πεντάδα άλλαξε τον ρυθμό, ανέβασε την πίεση του ψηλά, έκανε κλεψίματα και έτρεξε στο… ανοιχτό γήπεδο. Το αποτέλεσμα ήταν με επιμέρους σκορ 26-13 να τελείωσε το πρώτο μέρος στο +8 (41-33).

Στα μέσα της τρίτης περιόδου οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 11 (49-38), αλλά ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και με εξαιρετικό τον Βουγιούκα μείωσε με βολή του διεθνούς σέντερ σε 56-52 λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου.

Με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Γκετσεβίτσιους ο Ολυμπιακός ανέβασε ξανά την διαφορά στους 11 (72-61) στο 36’. Στο τελευταίο λεπτό οι «πράσινοι» επωφελήθηκαν της αστοχίας στις βολές των «ερυθρόλευκων» και με δύο βολές του Βουγιούκα μείωσαν σε 83-78. Ο χρόνος, που απέμενε, όμως, ήταν πολύ λίγος και στα 15’’ πριν την λήξη ο Χάινς με μια βολή «σφράγισε» την επικράτηση του Ολυμπιακού (84-78). Το ματς τελείωσε με τον Περπέρογλου να αστοχεί σε δύο μακρινά τρίποντα.

Από τους νικητές εκτός από την τριάδα Πρίντεζη, Παπανικολάου και Χάινς, μεγάλη βοήθεια πρόσφερε ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους (11 πόντοι με 3/5 τρίποντα). Το σημαντικό για τον Ολυμπιακό είναι πως νίκησε παρά την κακή βραδιά του Σπανούλη (1/9 σουτ εντός πεδιάς) και την απουσία του Έισι Λο.

Από τον Παναθηναϊκό έκαναν ότι μπορούσαν οι Ίαν Βουγιούκας, Δημήτρης Διαμαντίδης.


Με λάθη στο πρώτο ημίχρονο η διαιτησία των Αναστόπουλου, Φούφη και Αφεντουλίδη.

Τα δεκάλεπτα:
 15-20, 41-33, 58-52, 84-78.
pamesports.gr

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa