ΠΟΥΤ@Ν@ ΟΛΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

-Να ανασκευάσει τις χθεσινές δηλώσεις του  για τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ από το Παρίσι  (τον οποίο χαρακτήρισε «Ολαντρέου»!) επιχείρησε ο επικεφαλής του  ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του  σήμερα  στο Βερολίνο (ως προσκεκλημένος της Γερμανικής Αριστεράς)   και τη συνέντευξη τύπου που έδωσε εκεί. 
Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στο  γάλλο πρόεδρο Ολάντ θέλησε να κατευνάσει  τις αντιδράσεις, διευκρινίζοντας:  « Δεν είχα πρόθεση να προσβάλω τον κ.Ολάντ»
 
Είχε προηγηθεί ο σάλος σε Ελλάδα και Ευρώπη για τη χθεσινή δήλωση, όπως και η ακύρωση της συνάντησής του με τον επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών Βάλτερ   Στάινμαϊερ, λόγω ενόχλησης του τελευταίου για τις δηλώσεις σχετικά με τον Ολάντ.  
     
« Το να σταματήσει η  εφαρμογή του  αδιέξοδου Μνημονίου είναι προς το  συμφέρον των Ευρωπαίων»  δήλωσε  επίσης   ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στη  συνέντευξη Τύπου  και αναρωτήθηκε «ως πότε θα δίνουν οι Γερμανοί φορολογούμενοι τα χρήματα τους σε ένα βαρέλι δίχως πάτο;» .

Ο κ.Τσίπρας  σημείωσε  ότι η Ελλάδα επιθυμεί να παραμείνει στο ευρώ και ξεκαθάρισε ότι «η νίκη της Αριστεράς  τη  17η Ιουνίου  δεν σημαίνει την έξοδο από την ευρωζώνη  αλλά μια μεγάλη  ευκαιρία  να σώσουμε το ευρώ ». 
Επιπλέον, επιτέθηκε στον  Αντώνη Σαμαρά τον οποίο κατηγόρησε ότι «άλλα λέει τη μία και άλλα την άλλη» ως προς τη στάση του σχετικά με το  Μνημόνιο.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa