Ενας νεκρός μετά από νέο σεισμό στην Ιταλία

-Νέα σεισμική δόνηση εντάσεως 5,8 της κλίμακας Ρίχτερ, έλαβε μέρος στη βόρειο Ιταλία και συγκεκριμένα στην περιοχή της Μόντενα, σήμερα το πρωί στις 9:06 τοπική ώρα. 


Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, από τον σεισμό έχασε τη ζωή του ένας κάτοικος του χωριού Σαν Φελίτσε Σουλ Πάναρο. 


Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την βόρειο Ιταλία: στο Μιλάνο εκκενώθηκαν προληπτικά δεκάδες γραφεία, ενώ το ίδιο συνέβη και με σειρά καταστημάτων στην Μπολόνια.


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εκκενώθηκε και το γενικό νοσοκομείο της Μόντενα, ενώ καταρρεύσεις σημειώθηκαν στα χωριά Μιράντρολα, Φινάλε Εμίλια και Σαν Φελίτσε Σουλ Παναρο, όπου όμως πολλά σπίτια έχουν ήδη εκκενωθεί, μετά τη φονική δόνηση της 20ης Μαΐου, η οποία κόστισε τη ζωή σε επτά άτομα.


 Στο χωριό Φινάλε Εμίλια συγκεκριμένα κατέρρευσε ο πύργος που είχε ήδη υποστεί σοβαρές ζημιές από τη σεισμική δόνηση της 20ης Μαΐου, ενώ στο χωριό Μιράντολα κατέρρευσε η κεντρική εκκλησία. 


Οι ιταλοί πυροσβέστες δέχθηκαν αλλεπάλληλες κλήσεις στον αριθμό παροχής έκτακτης βοήθειας «118». Εκφράζονται φόβοι ότι τα θύματα μπορεί να είναι περισσότερα, διότι, σύμφωνα με πληροφορίες που πρέπει ακόμη να επιβεβαιωθούν, υπάρχουν εργάτες που έχουν εγκλωβιστεί σε βιομηχανίες της ευρύτερης περιοχής της Μόντενα.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa