Βενιζέλος: Θα κάνω τα πάντα χωρίς ταμπού για να αναγεννηθεί το ΠΑΣΟΚ

-Σκληρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ έκανε και πάλι από το βήμα της Βουλής, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επαναλαμβάνοντας τις θέσεις του κόμματος του, λίγο πριν παραλάβει τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης.




Είπε χαρακτηριστικά:
"Η στάση του ΠΑΣΟΚ είναι η ίδια που υπήρχε και προεκλογικά. Από το μεσημέρι και μετά, όταν και θα λάβω τη δική μας διερευνητική εντολή, θα συναντηθώ και με τους αρχηγούς των υπόλοιπων κομμάτων.
 Με απογοήτευση άκουσα χθες το βράδυ τον Αλέξη Τσίπρα να απορρίπτει τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για Οικουμενική Κυβέρνηση Ευρωπαϊκού προσανατολισμού, ή στήριξη μιας αριστερής κυβέρνησης που θα μπορούσε να εγγυηθεί την παραμονή της χώρας στο ευρώ".
Για ακόμα μια φορά έκανε λόγο για τους στόχους που έχει θέσει το κόμμα.
"Μόνος στόχος δεν πρέπει να είναι κάποιες θεσμικές αλλαγές, τις οποίες μεν αποδεχόμαστε, αλλά δεν είναι αρκετές. Δε χρειάζεται Οικουμενική Κυβέρνηση αδράνειας για να κάνουμε θεσμικές αλλαγές. Αντιληφθήκαμε το χάσιμο πολύτιμου ιστορικού χρόνου. 
Είπαμε όχι στην αλαζονεία, τον πολιτικό μικροκομματισμό. Τα λόγια και οι δεσμεύσεις πρέπει να γίνουν πράξη και έργο".
Συνεχίζοντας ανέφερε: "Ποια σύμβαση καταγγέλλει ο κ. Τσίπρας; Αυτή που στηρίζει τις τράπεζες για να εγγυηθούν οι επενδύσεις των πολιτών; Θέλει κανείς να καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση που προστατεύει τις επενδύσεις των νοικοκυριών; Είναι κανείς που θέλει να μην πάρουμε τα λεφτά για να αξιοποιηθούν προς την ανάπτυξη και την πάταξη της ανεργίας;
Η σύμβαση προωθεί δημόσια έργα και έργα υποδομής και μπορεί να κινήσει τον τροχό της ανάπτυξης. Καταγγελία σημαίνει ότι δεν θα πάρουμε τα χρήματα για να έχουμε ανάπτυξη, για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα πρέπει να κόψουμε από αλλού και να επιβάλλουμε νέους φόρους, πράγμα που κανείς δεν το θέλει".
Σχολιάζοντας το "μορατόριουμ" του Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε:
"Μορατόριουμ σημαίνει τυπική χρεοκοπία και αποκοπή από εισαγωγές και εξαγωγές, η Ελλάδα θα οδηγηθεί στην πλήρη αλβανοποίηση και την επιστροφή στη δεκαετία του εξήντα".
Και συνέχισε με τη διερώτηση: "Μήπως δεν ήμασταν υπέρ των όρων της Σύμβασης; Μιλήσαμε και μιλάμε με την ίδια γλώσσα προεκλογικά και μετεκλογικά για οριστική υπέρβαση του Μνημονίου σε λιγότερο από τρία χρόνια και αξιοποίηση των νέων ευρωπαϊκών μηχανισμών με αφετηρία την εκλογή του Ολάντ στην Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας.
Στόχος ήταν και θα είναι να αποσπάσουμε τα περισσότερα για την ανάπτυξη. Αυτή είναι η έννοια του σχεδίου Μάρσαλ γύρω από το οποίο πολλοί παίζουν αυτή την εποχή. Ποιος έχει συγκρουστεί πιο έντονα για τους μισθούς; 
Για την κατοχύρωση δέκατου τρίτου και τέταρτου μισθού για όλους; Μόνο εμείς δώσαμε τη σκληρή μάχη για τις συλλογικές εγγυήσεις του εργατικού δικαίου. Κανείς άλλος δεν έχει προτείνει ένα άλλο ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση. Προτείνουμε συγκεκριμένους και εφικτούς στόχους.
Προσαρμογή σε τρία χρόνια. Να μη θιγούν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι. Προτείναμε 50 δισ για τη ρευστότητα, 55 δισ για τις νέες επιχειρήσεις. Μέτρα για τα νοικοκυριά και τη διευθέτηση των δανείων, μέτρα για την ανεργία. Ο κ. Τσίπρας αυτό-υποτιμά τους Έλληνες και έχει παρερμηνεύσει τις επιστολές που μας είχαν ζητηθεί επειδή αυτό είχε γίνει σε Πορτογαλία και Ιρλανδία, επειδή οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν μπορούσαν να εφαρμόσουν τα συντηρητικά ευρωπαϊκά μέτρα".
"Οι εταίροι μας ζήτησαν υπογραφές και από το ΣΥΡΙΖΑ και από το ΚΚΕ. Θα έπρεπε να είχε αποσπαστεί και η δική τους υπογραφή ως προϋπόθεση για το νέο δάνειο και τη μείωση του χρέους. Έτσι θα είχαμε μετεκλογικά λιγότερους τσάμπα μάγκες. Η Ευρώπη είναι μια διαρκής διαπραγμάτευση. Κάθε τρεις μήνες έχουμε νέους όρους και εξελίξεις.
Εν πάση περιπτώσει, με σεβασμό στη βούληση του λαού, αναγνωρίζουμε ότι οι πολίτες θέλησαν να δοκιμαστούν κι άλλο. Το σεβόμαστε. Να την κάνουν την προσπάθεια όμως έξω, στο πραγματικό γήπεδο με τους ετέρους και τους πιστωτές και τις απειλές τους".
Λίγο πριν κλείσει, επανέλαβε τις θέσεις και τις προτάσεις του, όπως τις είχε θέσει και χθες στον Αλέξη Τσίπρα.
"Ο κ. Τσίπρας υποτίθεται πως θέλει κυβέρνηση αριστεράς.
 Ο κ. Σαμαράς θέλει μέτωπο κεντροδεξιάς. Εμείς θέλουμε φιλοευρωπαϊκό μέτωπο ανάπτυξης. Αντιτείνουμε συνεργασία δυνάμεων φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμού με συμμετοχή ΝΔ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ή στήριξη αριστερής κυβέρνησης που θα εγγυηθεί την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Οι νέες εκλογές θα είναι παράταση της αβεβαιότητας. Η παρούσα Βουλή μπορεί να δώσει βιώσιμη κυβέρνηση", είπε χαρακτηριστικά.
Σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ και την επανίδρυση του, είπε.
"Είμαι αποφασισμένος να κάνω όλα όσα χρειάζονται για να ξαναγεννηθεί η παράταξη αυτή χωρίς ταμπού. Μόνο ταμπού είναι η δέσμευση μας απέναντι στο λαό. Παραλαμβάνω το κόμμα με τα ίδια ποσοστά που το είχε παραλάβει ο Ανδρέας Παπανδρέου. Θέλουμε τη συσπείρωση νέων άφθαρτων ανθρώπων και ακαδημαϊκών, χωρίς αποκλεισμούς".
Προανήγγειλε τέλος, το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa