ΝΕΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΣΦΑΓΗΣ ΒΛΕΠΕΙ Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ

-
-«Αποκαλύφθηκε η αυταπάτη που καλλιεργούν όλα τα κόμματα για το νέο αέρα που πνέει και μπορεί να οδηγήσει σε μια ευνοϊκή για το λαό επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου», δήλωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, αναφερόμενη στα αποτελέσματα της άτυπης συνόδου κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι όλοι οι ηγέτες «υπογράμμισαν ότι ο προκαταβολικός όρος είναι να τηρηθούν οι δεσμεύσεις», υπογραμμίζοντας ότι αν γίνει η επαναδιαπραγμάτευση «θα είναι με νέους όρους σφαγής».

Παράλληλα, η γγ του ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε ότι η διαπάλη μεταξύ Ολάντ και Μέρκελ δεν αφορά τους λαούς αλλά τα κεφάλαια, υποστηρίζοντας ότι «απέναντι στον ελληνικό λαό είχαν κοινή γλώσσα».
Ακόμη, η κ. Παπαρήγα κάλεσε το λαό «να κάνει σημαία του την απειθαρχία και την ανυπακοή στις δεσμεύσεις της ΕΕ» και να τις μεταφράσει σε στόχους και αιτήματα, π.χ. πάλη για συλλογικές συμβάσεις που δεν έχουν μείωση.

Επιπλέον, η ίδια χαρακτήρισε «άκρως επικίνδυνη» τη χθεσινή παρέμβαση του ΣΕΒ επισημαίνοντας ότι από τη μια οι επιχειρηματικοί όμιλοι δεν έχουν τίποτα πλέον να κερδίσουν, «τίποτα να πάρουν» από τους κατώτατους μισθούς των 400 και 500 ευρώ, αλλά ταυτόχρονα ο ΣΕΒ «δεν βάζει θέμα να καταργηθεί ο νόμος που έλεγε ότι μειώνονται κατά 35% ο κατώτατος μισθός πρόσληψης για τους νέους μέχρι 25 ετών».

«Αν τα επόμενα χρόνια σημειωθεί κάποια ανάκαμψη, αυτοί που θα προσλαμβάνονται στις βιομηχανίες θα είναι μέχρι 25 ετών, επομένως αυτοί μπορούν να προσλαμβάνονται με 400 και 500 ευρώ», πρόσθεσε.

«Ως ΚΚΕ, λέμε στους εργαζόμενους να μην υπογράψουν ατομικές συμβάσεις και οι ομοσπονδίες να μην υπογράψουν συλλογικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών», επεσήμανε.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa