Σήμερα το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο με τον Λουκά Παπαδήμο

Η τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στη Βουλή. 


Ο Λουκάς Παπαδήμος θα ενημερώσει για τις δράσεις που απορρέουν από το Δεύτερο Οικονομικό Πρόγραμμα και οι οποίες δεσμεύουν και χρονικά την επόμενη κυβέρνηση καθώς θα πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι τα τέλη Ιουνίου Όπως έγινε γνωστό, χθές αργά το βράδυ, το Μέγαρο Μαξίμου έχει ετοιμάσει κατάλογο από 77 δράσεις που καθορίζονται από το Μνημόνιο, οι οποίες θα πρέπει να αποτελέσουν την άμεση προτεραιότητα, μέχρι το τέλος Ιουνίου, της επόμενης κυβέρνησης μετά τις εκλογές την προσεχή Κυριακή.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται μείωση των ειδικών μισθολογίων μεσοσταθμικά κατά 12%, γίνεται αναφορά στην αύξηση των αντικειμενικών αξιών και στο σχέδιο για την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών από δημοσίους οργανισμούς μέχρι τον Ιούνιο

του 2012, ενώ δίπλα σε κάθε δράση παρατίθεται η συγκεκριμένη παράγραφος του μνημονίου (MoU), βάσει της οποίας η Ελλάδα έχει αναλάβει την υποχρέωση. 

Επίσης, σύμφωνα με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης με απλή πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου (απόφαση) θα καθοριστούν οι όροι της σύμβασης για την προεγγραφή, που αφορά στην ενίσχυση του κεφαλαίου πιστωτικών ιδρυμάτων, δηλαδή θα ενισχυθούν προκαταβολικά για να έχουν ρευστότητα οι Τράπεζες, ενόψει της ανακεφαλιοποίησης που θα γίνει μέχρι το φθινόπωρο.

Ακόμα, το Υπουργικό Συμβουλίο αναμένεται να προτείνει την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος περί διορισμού μέλους του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα προεδρεύσει του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ.


Exofitsio
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa