Την έδεσαν, τη φίμωσαν και την άφησαν να πεθάνει

Επτά Γεωργιανοί είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες της ανθρωποκτονίας 67χρονης η οποία είχε βρεθεί νεκρή το βράδυ της περασμένης Τετάρτης σε ξενοίκιαστο διαμέρισμα ιδιοκτησίας της, στα Ιωάννινα.  

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να προσποιήθηκαν τους ενοικιαστές του διαμερίσματός της, καθώς γνώριζαν πως διαθέτει περιουσιακά στοιχεία. Αφού την οδήγησαν προσχηματικά στο διαμέρισμα για να το «ελέγξουν», την έδεσαν και την φίμωσαν, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυξία.

Συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους στην υπόθεση αυτή, πέντε από τους δράστες, από τη Γεωργία (τρεις άντρες και δύο γυναίκες), ηλικίας 32, 27, 36, 33 και 37 ετών, κατόπιν ενταλμάτων της ανακρίτριας Ιωαννίνων, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο ομοεθνείς τους ηλικίας 25 και 43 ετών. 

Ο 25χρονος, που διαφεύγει τη σύλληψη, μαζί με τον 32χρονο και την 37χρονη, εμφανίστηκαν στο θύμα με το πρόσχημα ότι ήθελαν να νοικιάσουν το κενό διαμέρισμα που βρίσκεται δίπλα σ' αυτό που διέμενε η ίδια. Αφού εισήλθαν σε αυτό μαζί με την 67χρονη, την έδεσαν με μονωτική ταινία στα πόδια, στα χέρια και στo λαιμό, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν το θάνατό της. Στη συνέχεια, εισήλθαν στο διαμέρισμα που διέμενε και προσπάθησαν να παραβιάσουν, χωρίς να τα καταφέρουν, ένα χρηματοκιβώτιο το οποίο ήταν κρυμμένο στο χώρο της κρεβατοκάμαρας. 

Από την αστυνομική έρευνα, αλλά και αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, προέκυψε ότι οι τρεις παραπάνω δράστες, ενήργησαν κατ' εντολή και καθ' υπόδειξη των υπολοίπων τεσσάρων με σκοπό να αφαιρέσουν χρήματα και άλλα τιμαλφή από το σπίτι της 67χρονης. 

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, είχαν προηγηθεί προπαρασκευαστικές ενέργειες, καθώς οι δράστες ενεργούσαν στοχευμένα και είχαν εξασφαλίσει σημαντικές πληροφορίες, σχετικά με τις δραστηριότητες και τις συνήθειες του θύματος, αλλά και σχετικές με την οικονομική της κατάσταση. 

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και των δύο άλλων δραστών, του 25χρονου και του 43χρονου. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ιωαννίνων.

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa